Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Francouzské rillettes

Další recepty a články

Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem

Francouzské rillettes

Co budete potřebovat

3 kg vepřového bůčku bez kosti
200 ml bílého vína
1 cibule, nakrájená nadrobno
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Maso nakrájejte na malé kostky. Do velkého, nejlépe silnostěnného litinového kastrolu nalijte víno, vsypte maso a cibuli. Na mírném plamenu a za občasného promíchání škvařte, až se tuk úplně rozpustí. Rillettes můžete péct i v troubě, předehřáté na 150 °C, v horkovzdušné na 130 °C, ale trvá to déle.
Osolte, opepřete. Vyškvařené kostky bůčku (nechte si trochu tuku na zalití) rozemelte na masovém mlýnku a ještě teplé je rozdělte do uzavíratelných sklenic. Navrch nalijte slabou vrstvu tuku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Francouzské rillettes

Svačina Velmi snadné Vepřový bok Magazín 11/2016 Počet porcí: 12
(0)

Co budete potřebovat

3 kg vepřového bůčku bez kosti
200 ml bílého vína
1 cibule, nakrájená nadrobno
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Maso nakrájejte na malé kostky. Do velkého, nejlépe silnostěnného litinového kastrolu nalijte víno, vsypte maso a cibuli. Na mírném plamenu a za občasného promíchání škvařte, až se tuk úplně rozpustí. Rillettes můžete péct i v troubě, předehřáté na 150 °C, v horkovzdušné na 130 °C, ale trvá to déle.
Osolte, opepřete. Vyškvařené kostky bůčku (nechte si trochu tuku na zalití) rozemelte na masovém mlýnku a ještě teplé je rozdělte do uzavíratelných sklenic. Navrch nalijte slabou vrstvu tuku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem
Bůček s avokádem

Inspirujte se podobnými recepty