Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 kg vepřového bůčku bez kosti
200 ml bílého vína
1 cibule, nakrájená nadrobno
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Maso nakrájejte na malé kostky. Do velkého, nejlépe silnostěnného litinového kastrolu nalijte víno, vsypte maso a cibuli. Na mírném plamenu a za občasného promíchání škvařte, až se tuk úplně rozpustí. Rillettes můžete péct i v troubě, předehřáté na 150 °C, v horkovzdušné na 130 °C, ale trvá to déle.
Osolte, opepřete. Vyškvařené kostky bůčku (nechte si trochu tuku na zalití) rozemelte na masovém mlýnku a ještě teplé je rozdělte do uzavíratelných sklenic. Navrch nalijte slabou vrstvu tuku.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty