Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Francie croque monsieur

Další recepty a články

Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový...
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl

Francie croque monsieur

Co budete potřebovat

8 plátků světlého toastového chleba
10 g másla
2 lžíce hladké mouky
250 ml plnotučného mléka
sůl
¼ lžičky muškátového oříšku
200 g vepřové šunky
200 g sýra Gruyére
2 lžičky dijonské hořčice
1 hrst čerstvé pažitky

Jak na to?

1. Plátky toastového chleba namažte máslem. Vyskládejte na plech s pečicím papírem, vložte na 5 minut do trouby na 150 °C. Vyjměte a teplotu trouby zvyšte na 220 °C gril.

2. Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo a restujte na něm 3 minuty hladkou mouku. Za stálého šlehání vlijte mléko a vařte 5 minut. Přisypte sůl a muškátový oříšek.

3. Všechny toasty namažte bešamelem. Čtyři z nich poklaďte plátky šunky, na ni dejte ½ lžičky hořčice a polovinu sýra nastrouhaného najemno. Přiklopte zbylými namazanými toasty a posypte zbylým sýrem.

4. Zapečte 4 minuty dozlatova. Podávejte posypané čerstvou pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Francie croque monsieur

Svačina Velmi snadné Magazín 3/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

8 plátků světlého toastového chleba
10 g másla
2 lžíce hladké mouky
250 ml plnotučného mléka
sůl
¼ lžičky muškátového oříšku
200 g vepřové šunky
200 g sýra Gruyére
2 lžičky dijonské hořčice
1 hrst čerstvé pažitky

Jak na to?

1. Plátky toastového chleba namažte máslem. Vyskládejte na plech s pečicím papírem, vložte na 5 minut do trouby na 150 °C. Vyjměte a teplotu trouby zvyšte na 220 °C gril.

2. Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo a restujte na něm 3 minuty hladkou mouku. Za stálého šlehání vlijte mléko a vařte 5 minut. Přisypte sůl a muškátový oříšek.

3. Všechny toasty namažte bešamelem. Čtyři z nich poklaďte plátky šunky, na ni dejte ½ lžičky hořčice a polovinu sýra nastrouhaného najemno. Přiklopte zbylými namazanými toasty a posypte zbylým sýrem.

4. Zapečte 4 minuty dozlatova. Podávejte posypané čerstvou pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Sushi sendvič
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Jarní rolky
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl
Borůvkovo-ořechový koktejl

Inspirujte se podobnými recepty