
Francie croque monsieur
Postup přípravy
1. Plátky toastového chleba namažte máslem. Vyskládejte na plech s pečicím papírem, vložte na 5 minut do trouby na 150 °C. Vyjměte a teplotu trouby zvyšte na 220 °C gril.
2. Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo a restujte na něm 3 minuty hladkou mouku. Za stálého šlehání vlijte mléko a vařte 5 minut. Přisypte sůl a muškátový oříšek.
3. Všechny toasty namažte bešamelem. Čtyři z nich poklaďte plátky šunky, na ni dejte ½ lžičky hořčice a polovinu sýra nastrouhaného najemno. Přiklopte zbylými namazanými toasty a posypte zbylým sýrem.
4. Zapečte 4 minuty dozlatova. Podávejte posypané čerstvou pažitkou.
Pomohl vám recept?
5hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod