Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

8 plátků světlého toastového chleba
10 g másla
2 lžíce hladké mouky
250 ml plnotučného mléka
sůl
¼ lžičky muškátového oříšku
200 g vepřové šunky
200 g sýra Gruyére
2 lžičky dijonské hořčice
1 hrst čerstvé pažitky

Postup přípravy

1. Plátky toastového chleba namažte máslem. Vyskládejte na plech s pečicím papírem, vložte na 5 minut do trouby na 150 °C. Vyjměte a teplotu trouby zvyšte na 220 °C gril.

2. Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo a restujte na něm 3 minuty hladkou mouku. Za stálého šlehání vlijte mléko a vařte 5 minut. Přisypte sůl a muškátový oříšek.

3. Všechny toasty namažte bešamelem. Čtyři z nich poklaďte plátky šunky, na ni dejte ½ lžičky hořčice a polovinu sýra nastrouhaného najemno. Přiklopte zbylými namazanými toasty a posypte zbylým sýrem.

4. Zapečte 4 minuty dozlatova. Podávejte posypané čerstvou pažitkou.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty