
Králík dušený v bílém víně
Králík důkladně vykoupaný ve víně ovoněném bylinkami a rajčaty bude ten nejšťavnatější, jakého jste kdy jedli.

Snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Velikonoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Sůl
- Králík celý 1 ks
- Mouka hladká 3 plž
- Pepř
- Olej olivový
- Česnek 4 strouž.
- Rajčata v plechovce 400 g
- Tymián čerstvý 1 svaz.
- Bílé víno suché 350 ml
- Bageta
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Sůl
- Králík celý 1 ks
- Mouka hladká 3 plž
- Pepř
- Olej olivový
- Česnek 4 strouž.
- Rajčata v plechovce 400 g
- Tymián čerstvý 1 svaz.
- Bílé víno suché 350 ml
- Bageta
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
Příprava
- 1Králíka naporcujte, oddělte přední i zadní běhy, hřbet rozsekněte na dvě části. Mouku ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a porce králíka v ní obalte. V litinovém hrnci rozpalte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
- 2Jakmile je králík opečený, přidejte česnek pokrájený na plátky, rajčata, byliny a vše zalijte vínem. Přiklopte a nechte dusit, 40 minut by mělo stačit. Maso bude měkké a šťavnaté, skvěle ho doplní hutná omáčka, tu podle chuti ještě dolaďte solí a pepřem a před podáváním z ní odstraňte větvičky bylin. Podávejte s čerstvou bagetou.
- 1Králíka naporcujte, oddělte přední i zadní běhy, hřbet rozsekněte na dvě části. Mouku ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a porce králíka v ní obalte. V litinovém hrnci rozpalte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
- 2Jakmile je králík opečený, přidejte česnek pokrájený na plátky, rajčata, byliny a vše zalijte vínem. Přiklopte a nechte dusit, 40 minut by mělo stačit. Maso bude měkké a šťavnaté, skvěle ho doplní hutná omáčka, tu podle chuti ještě dolaďte solí a pepřem a před podáváním z ní odstraňte větvičky bylin. Podávejte s čerstvou bagetou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.