
Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou
Připravte si lahodná kuřecí stehna s koriandrem a limetkou podle našeho receptu. Tento pokrm je plný svěžích chutí a je ideální pro rychlou a chutnou večeři.

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Kuřecí stehna 8 ks
- Bílé víno suché 200 ml
- Česnek 6 strouž.
- Vývar kuřecí 350 ml
- Limetková šťáva 2 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Sůl s bylinkami 1 plž
- Paprika mletá pálivá 1 člž
- Olej olivový 1,5 plž
- Pepř 1 člž
- Česnek sušený 1 plž
- Muškátový oříšek 1/2 člž
- Kuřecí stehna 8 ks
- Bílé víno suché 200 ml
- Česnek 6 strouž.
- Vývar kuřecí 350 ml
- Limetková šťáva 2 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Sůl s bylinkami 1 plž
- Paprika mletá pálivá 1 člž
- Olej olivový 1,5 plž
- Pepř 1 člž
- Česnek sušený 1 plž
- Muškátový oříšek 1/2 člž
Příprava
- 1V malé misce smíchejte sůl s kořením. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran okořeňte směsí. Nechte alespoň 15 minut odležet.
- 2Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi rozehřejte olivový olej a odležené maso z obou stran opečte pěkně dozlatova. Pak je vyjměte a odložte stranou. Stáhněte plamen a do pánve nalijte víno. Přiveďte k varu, nechte zredukovat a přilijte vývar. Opět přiveďte k mírnému varu a přidejte limetkovou šťávu a česnek. Opečené maso vložte do zapékací mísy, přelijte částí šťávy z pánve a přisypte koriandr. Mísu pokryjte alobalem a pečte 40 minut. Občas přelijte zbytkem šťávy. Odstraňte alobal a nechte péct, aby zezlátla kůrka na stehnech. Vyndejte z trouby, maso před podáváním znovu zakryjte a nechte odpočinout. Hotové jídlo posypte zbytkem koriandrových lístků. Jako příloha se hodí rýže nebo kuskus.
- 1V malé misce smíchejte sůl s kořením. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran okořeňte směsí. Nechte alespoň 15 minut odležet.
- 2Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi rozehřejte olivový olej a odležené maso z obou stran opečte pěkně dozlatova. Pak je vyjměte a odložte stranou. Stáhněte plamen a do pánve nalijte víno. Přiveďte k varu, nechte zredukovat a přilijte vývar. Opět přiveďte k mírnému varu a přidejte limetkovou šťávu a česnek. Opečené maso vložte do zapékací mísy, přelijte částí šťávy z pánve a přisypte koriandr. Mísu pokryjte alobalem a pečte 40 minut. Občas přelijte zbytkem šťávy. Odstraňte alobal a nechte péct, aby zezlátla kůrka na stehnech. Vyndejte z trouby, maso před podáváním znovu zakryjte a nechte odpočinout. Hotové jídlo posypte zbytkem koriandrových lístků. Jako příloha se hodí rýže nebo kuskus.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.