×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Focaccia s karamelizovanými sladkými brambory

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s...
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem

Focaccia s karamelizovanými sladkými brambory

Co budete potřebovat

1 lžíce a 1/4 lžičky sušeného droždí
21/4 lžičky cukru
21/4 lžičky olivového oleje
415 g hladké mouky
sůl
120 g strouhané goudy
2 hrsti vlašských ořechů
pár snítek rozmarýnu
Na karamelizované brambory:
3 lžíce olivového oleje
500 g sladkých brambor
3 stroužky česneku
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička hrubé mořské soli
100 ml suchého bílého vína

Jak na to?

Udělejte brambory: olej rozpalte v pánvi, vsypte brambory a 3 minuty je opékejte. Poté přidejte česnek, po další 1 minutě vsypte cukr a sůl a opékejte asi 5–7 minut, aby brambory zhnědly. Vlijte víno a nechte jej odpařit, občas promíchejte. Pak sejměte z ohně a nechte zchladnout. Z droždí, cukru a 300 ml teplé vody nechte 4–5 minut vzejít kvásek. Pak přidejte olej, mouku a sůl a asi 5 minut spojujte do těsta, pak hněťte méně energicky – po dalších 5 minutách byste měli získat krásné elastické těsto. Přendejte ho do olejem vymazané čisté mísy a nechte 20 minut kynout. Pak těsto rozdělte na 4 díly a každý rukama roztáhněte do placky. Přendejte je na plechy vyložené olejem vymazanými pečicími papíry. Okraje potřete olejem a nechte znovu 30 minut kynout. Pak těsto posypte solí, sýrem, ořechy, rozmarýnem a nakonec poklaďte kolečky brambor. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Focaccia s karamelizovanými sladkými brambory

Hlavní chod Snadné Italská Chuťovky Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

1 lžíce a 1/4 lžičky sušeného droždí
21/4 lžičky cukru
21/4 lžičky olivového oleje
415 g hladké mouky
sůl
120 g strouhané goudy
2 hrsti vlašských ořechů
pár snítek rozmarýnu
Na karamelizované brambory:
3 lžíce olivového oleje
500 g sladkých brambor
3 stroužky česneku
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička hrubé mořské soli
100 ml suchého bílého vína

Jak na to?

Udělejte brambory: olej rozpalte v pánvi, vsypte brambory a 3 minuty je opékejte. Poté přidejte česnek, po další 1 minutě vsypte cukr a sůl a opékejte asi 5–7 minut, aby brambory zhnědly. Vlijte víno a nechte jej odpařit, občas promíchejte. Pak sejměte z ohně a nechte zchladnout. Z droždí, cukru a 300 ml teplé vody nechte 4–5 minut vzejít kvásek. Pak přidejte olej, mouku a sůl a asi 5 minut spojujte do těsta, pak hněťte méně energicky – po dalších 5 minutách byste měli získat krásné elastické těsto. Přendejte ho do olejem vymazané čisté mísy a nechte 20 minut kynout. Pak těsto rozdělte na 4 díly a každý rukama roztáhněte do placky. Přendejte je na plechy vyložené olejem vymazanými pečicími papíry. Okraje potřete olejem a nechte znovu 30 minut kynout. Pak těsto posypte solí, sýrem, ořechy, rozmarýnem a nakonec poklaďte kolečky brambor. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty