
Focaccia s cherry rajčátky

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Předkrm
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mouka hladká 300 g
- Droždí sušené 4 g
- Olej olivový 100 ml
- Sůl 1/2 člž
- Voda 100 ml
- Rajčata cherry 200 g
- Tymián sušený 1 snít.
- Pepř
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Mouka hladká 300 g
- Droždí sušené 4 g
- Olej olivový 100 ml
- Sůl 1/2 člž
- Voda 100 ml
- Rajčata cherry 200 g
- Tymián sušený 1 snít.
- Pepř
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
Příprava
- 1Mouku smíchejte s droždím a solí.
- 2Postupně přidávejte vodu a 80 ml oleje a vypracujte lepivé těsto.
- 3Nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
- 4Plech o rozměru 40 × 28 cm vyložte pečicím papírem a na něj rozetřete 1 lžíci oleje. Rozprostřete těsto.
- 5Prsty udělejte do povrchu důlky. Poklaďte ho rozpůlenými rajčaty. Opepřete a posypte lístky rozmarýnu a tymiánu. Zakapejte zbývajícím olejem.
- 6Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. 7. Vychladlou focacciu nakrájejte a podávejte.
- 1Mouku smíchejte s droždím a solí.
- 2Postupně přidávejte vodu a 80 ml oleje a vypracujte lepivé těsto.
- 3Nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
- 4Plech o rozměru 40 × 28 cm vyložte pečicím papírem a na něj rozetřete 1 lžíci oleje. Rozprostřete těsto.
- 5Prsty udělejte do povrchu důlky. Poklaďte ho rozpůlenými rajčaty. Opepřete a posypte lístky rozmarýnu a tymiánu. Zakapejte zbývajícím olejem.
- 6Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. 7. Vychladlou focacciu nakrájejte a podávejte.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.