
Bylinkové pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem
Bylinková pomlázka je ideálním občerstvením pro malé koledníky, kteří mají raději slané. Po vychladnutí ji nakrájejte a uvidíte, že nezbude ani jediný kousek!

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Předkrm
Ingredience
Složení 2 porce
- Olej olivový 80 ml
- Mouka hladká 600 g
- Sůl 1 člž
- Mléko 320 ml
- Cukr krupicový 1 člž
- Pesto bylinkové 8 člž
- Droždí čerstvé 40 g
- Ricotta 200 g
- Olej olivový 80 ml
- Mouka hladká 600 g
- Sůl 1 člž
- Mléko 320 ml
- Cukr krupicový 1 člž
- Pesto bylinkové 8 člž
- Droždí čerstvé 40 g
- Ricotta 200 g
Příprava
- 1V míse promíchejte mouku, olej a sůl. V hrnečku ohřejte mléko, dovnitř rozdrobte droždí, přidejte cukr a vše promíchejte vidličkou. Mlékem zadělejte mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. V misce rozmíchejte 4 lžičky pesta a ricottu.
- 2Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte hladké těsto na cca 4 mm silný plát.
- 3Pomažte ho polovinou připravené náplně a navrch rozetřete ještě 2 lžičky samotného pesta.
- 4Takto připravené těsto zarolujte do rolády.
- 5Rozkrojte napůl.
- 6Obě poloviny otočte náplní směrem nahoru.
- 7Od středu zaplétejte postupným křížením. Konce přitlačte k sobě do tvaru špičky. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta. Povrch pomažte olivovým olejem a pečte na 180 °C cca 25–30 minut.
- 1V míse promíchejte mouku, olej a sůl. V hrnečku ohřejte mléko, dovnitř rozdrobte droždí, přidejte cukr a vše promíchejte vidličkou. Mlékem zadělejte mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. V misce rozmíchejte 4 lžičky pesta a ricottu.
- 2Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte hladké těsto na cca 4 mm silný plát.
- 3Pomažte ho polovinou připravené náplně a navrch rozetřete ještě 2 lžičky samotného pesta.
- 4Takto připravené těsto zarolujte do rolády.
- 5Rozkrojte napůl.
- 6Obě poloviny otočte náplní směrem nahoru.
- 7Od středu zaplétejte postupným křížením. Konce přitlačte k sobě do tvaru špičky. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta. Povrch pomažte olivovým olejem a pečte na 180 °C cca 25–30 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.