Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBylinkové pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem
Albert logoAlbert logo
  • Bylinkové pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem

Bylinkové pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem

Bylinková pomlázka je ideálním občerstvením pro malé koledníky, kteří mají raději slané. Po vychladnutí ji nakrájejte a uvidíte, že nezbude ani jediný kousek!
Bylinkové pomlázky s ricottou a bazalkovým pestem
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Předkrm

Ingredience

Složení
2 porce
  • Olej olivový 80 ml
  • Mouka hladká 600 g
  • Sůl 1 člž
  • Mléko 320 ml
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Pesto bylinkové 8 člž
  • Droždí čerstvé 40 g
  • Ricotta 200 g
  • Olej olivový 80 ml
  • Mouka hladká 600 g
  • Sůl 1 člž
  • Mléko 320 ml
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Pesto bylinkové 8 člž
  • Droždí čerstvé 40 g
  • Ricotta 200 g

Příprava

1
V míse promíchejte mouku, olej a sůl. V hrnečku ohřejte mléko, dovnitř rozdrobte droždí, přidejte cukr a vše promíchejte vidličkou. Mlékem zadělejte mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. V misce rozmíchejte 4 lžičky pesta a ricottu.
2
Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte hladké těsto na cca 4 mm silný plát.
3
Pomažte ho polovinou připravené náplně a navrch rozetřete ještě 2 lžičky samotného pesta.
4
Takto připravené těsto zarolujte do rolády.
5
Rozkrojte napůl.
6
Obě poloviny otočte náplní směrem nahoru.
7
Od středu zaplétejte postupným křížením. Konce přitlačte k sobě do tvaru špičky. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta. Povrch pomažte olivovým olejem a pečte na 180 °C cca 25–30 minut.
1
V míse promíchejte mouku, olej a sůl. V hrnečku ohřejte mléko, dovnitř rozdrobte droždí, přidejte cukr a vše promíchejte vidličkou. Mlékem zadělejte mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si připravte náplň. V misce rozmíchejte 4 lžičky pesta a ricottu.
2
Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte hladké těsto na cca 4 mm silný plát.
3
Pomažte ho polovinou připravené náplně a navrch rozetřete ještě 2 lžičky samotného pesta.
4
Takto připravené těsto zarolujte do rolády.
5
Rozkrojte napůl.
6
Obě poloviny otočte náplní směrem nahoru.
7
Od středu zaplétejte postupným křížením. Konce přitlačte k sobě do tvaru špičky. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta. Povrch pomažte olivovým olejem a pečte na 180 °C cca 25–30 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.