Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Finský salát z červené řepy s uzenými sledi

Finský salát z červené řepy s uzenými sledi

Při krájení řepy použijte rukavice, aby se vám neobarvily ruce.

Ingredience

4 brambory NP Bio
4 mrkve NP Bio
2 lžíce slunečnicového oleje
200 ml bílého jogurtu NP Bio
1 lžíce bílého vinného octa
250 g červené řepy, předvařené
sůl
pepř
3 jablka
200 g nakládaných sleďů
1 citron NP Bio
1 hrst čerstvého kopru

Postup přípravy

1. Brambory ve slupce a oloupanou mrkev, nakrájenou na kolečka, vařte 15 minut v osolené vodě.
2. Rozpalte pánev s trochou oleje a uvařené brambory rozpulte a opečte dozlatova.
3. Na dresink smíchejte jogurt, ocet, 2 lžičky šťávy z balení červené řepy, sůl a pepř.
4. Do mísy dejte řepu nakrájenou na kostičky, plátky jablek, uvařenou mrkev a brambory.
5. Salát rozdělte do talířů a podávejte se sledi, kouskem citronu, přelité dresinkem a posypané koprem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty