Filet z pražmy s bramborovobatátovým pyré a květákem
Ingredience
800 g | pražmy |
sůl, pepř | |
1 | citron |
3 | lžíce olivového oleje |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
300 g | brambor |
300 g | batátů |
2 | lžíce másla |
100 ml | smetany |
400 g | květáku |
50 g | baby špenátu |
Postup přípravy
1. Ryby očistěte, nařízněte ostrým nožem okolo páteře a postupujte dolů po žebrech, až vznikne filet. Filet omyjte, osušte a několikrát nařízněte na kůži. Jemně zakápněte citronovou šťávou a opečte na nepřilnavé pánvi na rozehřátém oleji s větvičkami rozmarýnu 10 minut z každé strany.
2. Oloupané a omyté brambory a batáty pokrájejte a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Vodu slijte, přidejte máslo a zahřátou smetanu a šťouchadlem na brambory důkladně rozmačkejte. Dochuťte solí a pepřem.
3. Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vhoďte do ní květák. Vařte 5 minut, sceďte a propláchněte pod tekoucí studenou vodou.
4. Pražmu servírujte na listech baby špenátu s pyré a květákem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY