
Filet z pražmy s bramborovobatátovým pyré a květákem
Postup přípravy
1. Ryby očistěte, nařízněte ostrým nožem okolo páteře a postupujte dolů po žebrech, až vznikne filet. Filet omyjte, osušte a několikrát nařízněte na kůži. Jemně zakápněte citronovou šťávou a opečte na nepřilnavé pánvi na rozehřátém oleji s větvičkami rozmarýnu 10 minut z každé strany.
2. Oloupané a omyté brambory a batáty pokrájejte a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Vodu slijte, přidejte máslo a zahřátou smetanu a šťouchadlem na brambory důkladně rozmačkejte. Dochuťte solí a pepřem.
3. Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vhoďte do ní květák. Vařte 5 minut, sceďte a propláchněte pod tekoucí studenou vodou.
4. Pražmu servírujte na listech baby špenátu s pyré a květákem.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod