Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Filet z pražmy s bramborovobatátovým pyré a květákem

Filet z pražmy s bramborovobatátovým pyré a květákem

Ingredience

800 g pražmy
sůl, pepř
1 citron
3 lžíce olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu
300 g brambor
300 g batátů
2 lžíce másla
100 ml smetany
400 g květáku
50 g baby špenátu

Postup přípravy

1. Ryby očistěte, nařízněte ostrým nožem okolo páteře a postupujte dolů po žebrech, až vznikne filet. Filet omyjte, osušte a několikrát nařízněte na kůži. Jemně zakápněte citronovou šťávou a opečte na nepřilnavé pánvi na rozehřátém oleji s větvičkami rozmarýnu 10 minut z každé strany.
2. Oloupané a omyté brambory a batáty pokrájejte a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Vodu slijte, přidejte máslo a zahřátou smetanu a šťouchadlem na brambory důkladně rozmačkejte. Dochuťte solí a pepřem.
3. Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vhoďte do ní květák. Vařte 5 minut, sceďte a propláchněte pod tekoucí studenou vodou.
4. Pražmu servírujte na listech baby špenátu s pyré a květákem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty