Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFilet z pražmy s bramborovobatátovým pyré a květákem
Albert logoAlbert logo
  • Filet z pražmy s bramborovobatátovým pyré a květákem
Filet z pražmy s bramborovobatátovým pyré a květákem

Filet z pražmy s bramborovobatátovým pyré a květákem

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Pražma 800 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Brambory 300 g
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Batáty 300 g
  • Baby špenát 50 g
  • Květák 400 g
  • Máslo 2 plž
  • Pražma 800 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Brambory 300 g
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Batáty 300 g
  • Baby špenát 50 g
  • Květák 400 g
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Ryby očistěte, nařízněte ostrým nožem okolo páteře a postupujte dolů po žebrech, až vznikne filet. Filet omyjte, osušte a několikrát nařízněte na kůži. Jemně zakápněte citronovou šťávou a opečte na nepřilnavé pánvi na rozehřátém oleji s větvičkami rozmarýnu 10 minut z každé strany.
2
Oloupané a omyté brambory a batáty pokrájejte a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Vodu slijte, přidejte máslo a zahřátou smetanu a šťouchadlem na brambory důkladně rozmačkejte. Dochuťte solí a pepřem.
3
Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vhoďte do ní květák. Vařte 5 minut, sceďte a propláchněte pod tekoucí studenou vodou.
4
Pražmu servírujte na listech baby špenátu s pyré a květákem.
1
Ryby očistěte, nařízněte ostrým nožem okolo páteře a postupujte dolů po žebrech, až vznikne filet. Filet omyjte, osušte a několikrát nařízněte na kůži. Jemně zakápněte citronovou šťávou a opečte na nepřilnavé pánvi na rozehřátém oleji s větvičkami rozmarýnu 10 minut z každé strany.
2
Oloupané a omyté brambory a batáty pokrájejte a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Vodu slijte, přidejte máslo a zahřátou smetanu a šťouchadlem na brambory důkladně rozmačkejte. Dochuťte solí a pepřem.
3
Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vhoďte do ní květák. Vařte 5 minut, sceďte a propláchněte pod tekoucí studenou vodou.
4
Pražmu servírujte na listech baby špenátu s pyré a květákem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.