Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Farmářský  bramborový  salát s pošírovaným  vejcem a slaninou

Další recepty a články

Zapékané brambory se špenátem
Zapékané brambory se...
Zapékané brambory se špenátem
Zapékané brambory se špenátem
Zapečené brambory 4× jinak
Zapečené brambory 4×...
Zapečené brambory 4× jinak
Zapečené brambory 4× jinak
Pečené brambory s jamón...
Pečené brambory s...
Pečené brambory s jamón...
Pečené brambory s jamón...

Farmářský bramborový salát s pošírovaným vejcem a slaninou

Co budete potřebovat

500 g pozdních brambor z Tržnice u Alberta
sůl
100 g anglické slaniny
1 červená cibule
125 g polníčku
2 snítky čerstvé petržele
80 ml olivového oleje
1 citron
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžička medu
pepř
4 vejce
1 lžíce kvasného octa

Jak na to?

1. Brambory umyjte a uvařte i se slupkou ve slané vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte, nakrájejte podle velikosti napůl nebo větší brambory na čtvrtky a vložte do větší mísy.

2. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi dokřupava.

3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.

4. Do mísy k bramborám přidejte polníček, nasekané lístky petržele, slaninu a cibuli.

5. Na zálivku v další misce smíchejte olivový olej, lžíci vymačkané citronové šťávy, hořčici, med, špetku soli a pepře. Vlijte do mísy k bramborám a opatrně promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.

6. Vejce rozklepněte do malé misky. V hrnci zahřejte vodu s octem, když se začnou tvořit bublinky (cca 80 °C), vytvořte vidličkou vír a postupně opatrně vlijte vejce do středu víru. Vařte 3–4 minuty a opatrně vyndejte děrovanou naběračkou.

7. Bramborový salát podávejte s pošírovaným vejcem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Farmářský bramborový salát s pošírovaným vejcem a slaninou

Hlavní chod Snadné Brambory Sváteční Bezlepkové Bez laktózy Magazín 10/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

500 g pozdních brambor z Tržnice u Alberta
sůl
100 g anglické slaniny
1 červená cibule
125 g polníčku
2 snítky čerstvé petržele
80 ml olivového oleje
1 citron
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžička medu
pepř
4 vejce
1 lžíce kvasného octa

Jak na to?

1. Brambory umyjte a uvařte i se slupkou ve slané vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte, nakrájejte podle velikosti napůl nebo větší brambory na čtvrtky a vložte do větší mísy.

2. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi dokřupava.

3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.

4. Do mísy k bramborám přidejte polníček, nasekané lístky petržele, slaninu a cibuli.

5. Na zálivku v další misce smíchejte olivový olej, lžíci vymačkané citronové šťávy, hořčici, med, špetku soli a pepře. Vlijte do mísy k bramborám a opatrně promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.

6. Vejce rozklepněte do malé misky. V hrnci zahřejte vodu s octem, když se začnou tvořit bublinky (cca 80 °C), vytvořte vidličkou vír a postupně opatrně vlijte vejce do středu víru. Vařte 3–4 minuty a opatrně vyndejte děrovanou naběračkou.

7. Bramborový salát podávejte s pošírovaným vejcem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Zapékané brambory se špenátem
Zapékané brambory se špenátem
Zapékané brambory se špenátem
Zapékané brambory se špenátem
Zapečené brambory 4× jinak
Zapečené brambory 4× jinak
Zapečené brambory 4× jinak
Zapečené brambory 4× jinak
Pečené brambory s jamón...
Pečené brambory s jamón...
Pečené brambory s jamón...
Pečené brambory s jamón...

Inspirujte se podobnými recepty