Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Farmářský  bramborový  salát s pošírovaným  vejcem a slaninou

Farmářský bramborový salát s pošírovaným vejcem a slaninou

Ingredience

500 g pozdních brambor z Tržnice u Alberta
sůl
100 g anglické slaniny
1 červená cibule
125 g polníčku
2 snítky čerstvé petržele
80 ml olivového oleje
1 citron
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžička medu
pepř
4 vejce
1 lžíce kvasného octa

Postup přípravy

1. Brambory umyjte a uvařte i se slupkou ve slané vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte, nakrájejte podle velikosti napůl nebo větší brambory na čtvrtky a vložte do větší mísy.

2. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi dokřupava.

3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.

4. Do mísy k bramborám přidejte polníček, nasekané lístky petržele, slaninu a cibuli.

5. Na zálivku v další misce smíchejte olivový olej, lžíci vymačkané citronové šťávy, hořčici, med, špetku soli a pepře. Vlijte do mísy k bramborám a opatrně promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.

6. Vejce rozklepněte do malé misky. V hrnci zahřejte vodu s octem, když se začnou tvořit bublinky (cca 80 °C), vytvořte vidličkou vír a postupně opatrně vlijte vejce do středu víru. Vařte 3–4 minuty a opatrně vyndejte děrovanou naběračkou.

7. Bramborový salát podávejte s pošírovaným vejcem.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty