
Farmářský bramborový salát s pošírovaným vejcem a slaninou
Postup přípravy
1. Brambory umyjte a uvařte i se slupkou ve slané vodě doměkka, nechte vychladnout, oloupejte, nakrájejte podle velikosti napůl nebo větší brambory na čtvrtky a vložte do větší mísy.
2. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi dokřupava.
3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
4. Do mísy k bramborám přidejte polníček, nasekané lístky petržele, slaninu a cibuli.
5. Na zálivku v další misce smíchejte olivový olej, lžíci vymačkané citronové šťávy, hořčici, med, špetku soli a pepře. Vlijte do mísy k bramborám a opatrně promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.
6. Vejce rozklepněte do malé misky. V hrnci zahřejte vodu s octem, když se začnou tvořit bublinky (cca 80 °C), vytvořte vidličkou vír a postupně opatrně vlijte vejce do středu víru. Vařte 3–4 minuty a opatrně vyndejte děrovanou naběračkou.
7. Bramborový salát podávejte s pošírovaným vejcem.