Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Exotická polévka s cizrnou a kokosovým mlékem

Exotická polévka s cizrnou a kokosovým mlékem

Ingredience

300 g dýně Hokkaidó
100 g brambor typu C
2 mrkve
½ pórku
30 ml olivového oleje
1 cm zázvoru
1 lžíce žluté kari pasty
800 ml vody
½ manga
425 g cizrny v nálevu
50 g listového špenátu
200 ml kokosového mléka
sůl
pepř
1 lžička chilli vloček

Postup přípravy

1. Z dýně odstraňte semínka, brambory a mrkev oloupejte a vše nakrájejte na kostičky. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka.

2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte zeleninu dozlatova. Přidejte oloupaný, nastrouhaný zázvor a kari pastu. Krátce orestujte a nechte rozvonět. Zalijte vodou a vařte 20 minut doměkka. Do misky odeberte 4 lžíce zeleniny a odložte stranou. Mango oloupejte, nakrájejte na kostky a v hrnci se zbytkem zeleniny rozmixujte tyčovým mixérem.

3. Přidejte scezenou cizrnu, odloženou zeleninu a lístky špenátu, vlijte kokosové mléko a vařte 10 minut.

4. Osolte, opepřete a podávejte posypané chilli vločkami.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty