
Dýňový salát s hovězím steakem
Postup přípravy
1. Omytou dýni rozpulte, vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na kostky. Vložte do mísy, přidejte 2 lžíce oleje, javorový sirup, sůl a pepř. Promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut na 170 °C. Na posledních 5 minut přisypte semínka.
2. Do steaků pokojové teploty vmasírujte olivový olej a zprudka je opečte z každé strany 2 minuty. Vložte do trouby k dýni na 5 minut.
3. Do talířů rozložte rukolu, zasypte pečenou dýní a rozdrobenou fetou. Podávejte s plátky steaku a 2 plátky Vital chleba. Případně ještě zakapejte sezamovým olejem promíchaným se solí a pepřem.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod