Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Dýňový salát s hovězím steakem

Dýňový salát s hovězím steakem

Ingredience

1 dýně Hokkaidó
4 lžíce sezamového oleje NP Bio
2 lžíce javorového sirupu NP Bio
sůl, pepř
40 g semínkové směsi Albert
400 g hovězího flank steaku
4 lžíce olivového oleje
80 g rukoly
150 g sýra feta
1 balení Vital chleba se slunečnicovými a lněnými semínky NP Free from

Postup přípravy

1. Omytou dýni rozpulte, vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na kostky. Vložte do mísy, přidejte 2 lžíce oleje, javorový sirup, sůl a pepř. Promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut na 170 °C. Na posledních 5 minut přisypte semínka.
2. Do steaků pokojové teploty vmasírujte olivový olej a zprudka je opečte z každé strany 2 minuty. Vložte do trouby k dýni na 5 minut.
3. Do talířů rozložte rukolu, zasypte pečenou dýní a rozdrobenou fetou. Podávejte s plátky steaku a 2 plátky Vital chleba. Případně ještě zakapejte sezamovým olejem promíchaným se solí a pepřem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty