×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Dýňové srdce

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Dýňové srdce

Co budete potřebovat

200 g cukru
240 ml řepkového oleje
3 vejce
420 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
1 lžička mleté skořice
špetka soli
1 lžička mletého muškátového oříšku
špetka mletého hřebíčku
dýně hokkaido (4 kg), upečená, rozmixovaná (1 kg)
tuk a hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr

Jak na to?

Nejdříve si připravte dýňové pyré. Nakrájejte dýni na kostičky a povařte ji ve vodě 30 minut doměkka. Slijte a rozmixujte tyčovým mixérem.
Troubu pak nechte předehřátou na 180 °C. Ve velké míse promíchejte cukr s olejem a po jednom zapracujte vejce. Do mouky vmíchejte sodu, skořici, sůl, oříšek a hřebíček; sypkou směs přidávejte střídavě s dýní k mokré směsi, pokaždé dobře promíchejte. Těsto vlijte do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru srdce a pečte 60–65 minut. Zkontrolujte špejlí, jestli se těsto nelepí, a nechte 10 minut chladnout, pak bábovku vyklopte. Pocukrujte a podávejte.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové srdce

Dezert Velmi snadné Magazín 10/2016
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

200 g cukru
240 ml řepkového oleje
3 vejce
420 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
1 lžička mleté skořice
špetka soli
1 lžička mletého muškátového oříšku
špetka mletého hřebíčku
dýně hokkaido (4 kg), upečená, rozmixovaná (1 kg)
tuk a hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr

Jak na to?

Nejdříve si připravte dýňové pyré. Nakrájejte dýni na kostičky a povařte ji ve vodě 30 minut doměkka. Slijte a rozmixujte tyčovým mixérem.
Troubu pak nechte předehřátou na 180 °C. Ve velké míse promíchejte cukr s olejem a po jednom zapracujte vejce. Do mouky vmíchejte sodu, skořici, sůl, oříšek a hřebíček; sypkou směs přidávejte střídavě s dýní k mokré směsi, pokaždé dobře promíchejte. Těsto vlijte do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru srdce a pečte 60–65 minut. Zkontrolujte špejlí, jestli se těsto nelepí, a nechte 10 minut chladnout, pak bábovku vyklopte. Pocukrujte a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Inspirujte se podobnými recepty