
Dýňové srdce
Postup přípravy
Nejdříve si připravte dýňové pyré. Nakrájejte dýni na kostičky a povařte ji ve vodě 30 minut doměkka. Slijte a rozmixujte tyčovým mixérem.
Troubu pak nechte předehřátou na 180 °C. Ve velké míse promíchejte cukr s olejem a po jednom zapracujte vejce. Do mouky vmíchejte sodu, skořici, sůl, oříšek a hřebíček; sypkou směs přidávejte střídavě s dýní k mokré směsi, pokaždé dobře promíchejte. Těsto vlijte do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru srdce a pečte 60–65 minut. Zkontrolujte špejlí, jestli se těsto nelepí, a nechte 10 minut chladnout, pak bábovku vyklopte. Pocukrujte a podávejte.
Pomohl vám recept?
9hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod