Dýňové srdce
Ingredience
200 g | cukru |
240 ml | řepkového oleje |
3 | vejce |
420 g | hladké mouky |
2 | lžičky jedlé sody |
1 | lžička mleté skořice |
špetka soli | |
1 | lžička mletého muškátového oříšku |
špetka mletého hřebíčku | |
dýně hokkaido (4 kg), upečená, rozmixovaná (1 kg) | |
tuk a hrubá mouka na vysypání formy | |
moučkový cukr |
Postup přípravy
Nejdříve si připravte dýňové pyré. Nakrájejte dýni na kostičky a povařte ji ve vodě 30 minut doměkka. Slijte a rozmixujte tyčovým mixérem.
Troubu pak nechte předehřátou na 180 °C. Ve velké míse promíchejte cukr s olejem a po jednom zapracujte vejce. Do mouky vmíchejte sodu, skořici, sůl, oříšek a hřebíček; sypkou směs přidávejte střídavě s dýní k mokré směsi, pokaždé dobře promíchejte. Těsto vlijte do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru srdce a pečte 60–65 minut. Zkontrolujte špejlí, jestli se těsto nelepí, a nechte 10 minut chladnout, pak bábovku vyklopte. Pocukrujte a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY