Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g cukru
240 ml řepkového oleje
3 vejce
420 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
1 lžička mleté skořice
špetka soli
1 lžička mletého muškátového oříšku
špetka mletého hřebíčku
dýně hokkaido (4 kg), upečená, rozmixovaná (1 kg)
tuk a hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr

Postup přípravy

Nejdříve si připravte dýňové pyré. Nakrájejte dýni na kostičky a povařte ji ve vodě 30 minut doměkka. Slijte a rozmixujte tyčovým mixérem.
Troubu pak nechte předehřátou na 180 °C. Ve velké míse promíchejte cukr s olejem a po jednom zapracujte vejce. Do mouky vmíchejte sodu, skořici, sůl, oříšek a hřebíček; sypkou směs přidávejte střídavě s dýní k mokré směsi, pokaždé dobře promíchejte. Těsto vlijte do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru srdce a pečte 60–65 minut. Zkontrolujte špejlí, jestli se těsto nelepí, a nechte 10 minut chladnout, pak bábovku vyklopte. Pocukrujte a podávejte.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty