Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňové noky se špenátem
Albert logoAlbert logo
Dýňové noky se špenátem

Dýňové noky se špenátem

Snadné
16-30 minut
3/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Brambory typu B 400 g
  • Dýně Hokkaidó 600 g
  • Sůl
  • Mouka hladká BIO 360 g
  • Muškátový oříšek
  • Olej olivový 4 plž
  • Piniové oříšky 1 hrs.
  • Baby špenát 100 g
  • Parmazán 50 g
  • Brambory typu B 400 g
  • Dýně Hokkaidó 600 g
  • Sůl
  • Mouka hladká BIO 360 g
  • Muškátový oříšek
  • Olej olivový 4 plž
  • Piniové oříšky 1 hrs.
  • Baby špenát 100 g
  • Parmazán 50 g

Příprava

1
Omyté brambory a dýni oloupejte a vše nakrájejte na menší kostky. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a povařte 12 minut. Pak sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré.
2
Pyré přendejte do mísy, přidejte 1 lžičku soli, 260 g mouky a špetku muškátového oříšku. Vše smíchejte, až vytvoříte těsto. Těsto rozdělte na 5 částí a z každé vyválejte dlouhého hada, kterého nakrájejte na 1–1,5 cm dlouhé kousky. Vzniklé noky poprašte trochou mouky.
3
Do velkého hrnce vlijte vodu, přiveďte ji k varu a osolte. Do vroucí vody vsypte noky a vařte, dokud nevyplavou na hladinu. Uvařené noky vyndejte děrovanou naběračkou a přendejte do mísy. Vždy je trochu zakápněte olejem, aby se neslepily.
4
V pánvi rozehřejte lžíci olivového leje a opražte piniové oříšky. Dejte je do misky stranou. Na stejné pánvi opečte noky dozlatova. Až budou mít hezkou barvu, přidejte špenát, krátce prohřejte a servírujte.
5
Na noky přidejte vždy trochu opražených piniových oříšků a nastrouhaný parmazán.
1
Omyté brambory a dýni oloupejte a vše nakrájejte na menší kostky. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a povařte 12 minut. Pak sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré.
2
Pyré přendejte do mísy, přidejte 1 lžičku soli, 260 g mouky a špetku muškátového oříšku. Vše smíchejte, až vytvoříte těsto. Těsto rozdělte na 5 částí a z každé vyválejte dlouhého hada, kterého nakrájejte na 1–1,5 cm dlouhé kousky. Vzniklé noky poprašte trochou mouky.
3
Do velkého hrnce vlijte vodu, přiveďte ji k varu a osolte. Do vroucí vody vsypte noky a vařte, dokud nevyplavou na hladinu. Uvařené noky vyndejte děrovanou naběračkou a přendejte do mísy. Vždy je trochu zakápněte olejem, aby se neslepily.
4
V pánvi rozehřejte lžíci olivového leje a opražte piniové oříšky. Dejte je do misky stranou. Na stejné pánvi opečte noky dozlatova. Až budou mít hezkou barvu, přidejte špenát, krátce prohřejte a servírujte.
5
Na noky přidejte vždy trochu opražených piniových oříšků a nastrouhaný parmazán.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.