Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g brambor typu B
600 g dýně Hokkaidó
sůl
360 g hladké pšeničné mouky NP Bio
muškátový oříšek
4 lžíce olivového oleje
1 hrst piniových oříšků
100 g baby špenátu
50 g parmazánu

Postup přípravy

1. Omyté brambory a dýni oloupejte a vše nakrájejte na menší kostky. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a povařte 12 minut. Pak sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré.

2. Pyré přendejte do mísy, přidejte 1 lžičku soli, 260 g mouky a špetku muškátového oříšku. Vše smíchejte, až vytvoříte těsto. Těsto rozdělte na 5 částí a z každé vyválejte dlouhého hada, kterého nakrájejte na 1–1,5 cm dlouhé kousky. Vzniklé noky poprašte trochou mouky.

3. Do velkého hrnce vlijte vodu, přiveďte ji k varu a osolte. Do vroucí vody vsypte noky a vařte, dokud nevyplavou na hladinu. Uvařené noky vyndejte děrovanou naběračkou a přendejte do mísy. Vždy je trochu zakápněte olejem, aby se neslepily.

4. V pánvi rozehřejte lžíci olivového leje a opražte piniové oříšky. Dejte je do misky stranou. Na stejné pánvi opečte noky dozlatova. Až budou mít hezkou barvu, přidejte špenát, krátce prohřejte a servírujte.

5. Na noky přidejte vždy trochu opražených piniových oříšků a nastrouhaný parmazán.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
34hodnocení3

Další videorecepty