
Šťavnatá kýta v bylinkovo-špenátové krustě
Vyzkoušejte netradiční spojení bylinek, špenátu a kešu ořechů, které vytvoří krásnou jarní krustu.

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Hořčice plnotučná 1 člž
- Pepř 1/2 člž
- Sůl
- Vepřová kýta bez kosti 800 g
- Olej olivový 110 ml
- Hořčice dijonská 1 plž
- Ořechy kešu přírodní 200 g
- Parmazán 50 g
- Bazalka čerstvá 10 g
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Baby špenát 10 g
- Bramborové noky 400 g
- Bílé víno 200 ml
- Pažitka čerstvá 5 g
- Hořčice plnotučná 1 člž
- Pepř 1/2 člž
- Sůl
- Vepřová kýta bez kosti 800 g
- Olej olivový 110 ml
- Hořčice dijonská 1 plž
- Ořechy kešu přírodní 200 g
- Parmazán 50 g
- Bazalka čerstvá 10 g
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Baby špenát 10 g
- Bramborové noky 400 g
- Bílé víno 200 ml
- Pažitka čerstvá 5 g
Příprava
- 1V malé misce smíchejte 1 lžičku plnotučné hořčice, ½ lžičky pepře, lžičku soli a směs vmasírujte rovnoměrně do masa. Ve velké pánvi rozehřejte 30 ml olivového oleje a maso ze všech stran opečte dozlatova. Maso přesuňte do pekáče a povrch potřete lžící dijonské hořčice. V míse smíchejte 200 g nasekaných kešu ořechů, 50 g nastrouhaného parmazánu, nadrobno posekané bylinky, 10 g posekaného baby špenátu, prolisovaný stroužek česneku a 60 ml olivového oleje. Směsí obalte maso a pevně je přitlačte.
- 2Maso pečte odkryté v troubě vyhřáté na 180 °C 90 minut. Před servírováním nechte 15 minut odstát na nahřátém servírovacím talíři.
- 3Do výpeku přilijte 200 ml bílého vína, rozmíchejte a zredukujte na polovinu objemu. Přeceďte do rendlíku.
- 4Maso servírujte s 400 g bramborových gnocchi připravenými podle návodu na obalu a zasypanými nadrobno pokrájenou pažitkou. Podlijte zredukovanou šťávou a užijte si tuto zajímavou kombinaci chutí.
- 1V malé misce smíchejte 1 lžičku plnotučné hořčice, ½ lžičky pepře, lžičku soli a směs vmasírujte rovnoměrně do masa. Ve velké pánvi rozehřejte 30 ml olivového oleje a maso ze všech stran opečte dozlatova. Maso přesuňte do pekáče a povrch potřete lžící dijonské hořčice. V míse smíchejte 200 g nasekaných kešu ořechů, 50 g nastrouhaného parmazánu, nadrobno posekané bylinky, 10 g posekaného baby špenátu, prolisovaný stroužek česneku a 60 ml olivového oleje. Směsí obalte maso a pevně je přitlačte.
- 2Maso pečte odkryté v troubě vyhřáté na 180 °C 90 minut. Před servírováním nechte 15 minut odstát na nahřátém servírovacím talíři.
- 3Do výpeku přilijte 200 ml bílého vína, rozmíchejte a zredukujte na polovinu objemu. Přeceďte do rendlíku.
- 4Maso servírujte s 400 g bramborových gnocchi připravenými podle návodu na obalu a zasypanými nadrobno pokrájenou pažitkou. Podlijte zredukovanou šťávou a užijte si tuto zajímavou kombinaci chutí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.