
Dýňové máslo a dýňové pyré

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Svačina
Ingredience
Složení 2 porce
- Dýně máslová 1 ks
- Olej olivový
- Sůl
- Máslo 6 plž
- Dýně máslová 1 ks
- Olej olivový
- Sůl
- Máslo 6 plž
Příprava
- 1Rozehřejte troubu na 200 °C. Dýni omyjte, podélně rozkrojte a vydlabejte měkkou dužinu i se semínky. Dýni na řezu nařízněte nožem cik cak, potřete olivovým olejem a osolte. Olejem vymažte taky pekáček, dýni do něj vložte, podlijte šálkem vody a dejte péct. Po 40 minutách teplotu zmírněte na 170 °C a pečte ještě 20–30 minut do změknutí.
- 2Dužinu z poloviny dýně vydlabejte do misky a tyčovým mixérem rozmělněte dohladka. Podle potřeby rozřeďte vodou. A je hotové dýňové pyré.
- 3Ještě teplou dužinu z druhé poloviny dýně vydlabejte do misky, přidejte máslo a rozmixujte. Dejte ztuhnout do lednice na dýňové máslo.
- 1Rozehřejte troubu na 200 °C. Dýni omyjte, podélně rozkrojte a vydlabejte měkkou dužinu i se semínky. Dýni na řezu nařízněte nožem cik cak, potřete olivovým olejem a osolte. Olejem vymažte taky pekáček, dýni do něj vložte, podlijte šálkem vody a dejte péct. Po 40 minutách teplotu zmírněte na 170 °C a pečte ještě 20–30 minut do změknutí.
- 2Dužinu z poloviny dýně vydlabejte do misky a tyčovým mixérem rozmělněte dohladka. Podle potřeby rozřeďte vodou. A je hotové dýňové pyré.
- 3Ještě teplou dužinu z druhé poloviny dýně vydlabejte do misky, přidejte máslo a rozmixujte. Dejte ztuhnout do lednice na dýňové máslo.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.