Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Dýňové chutney

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Dýňové chutney

Co budete potřebovat

1 malá dýně Hokkaidó
2cm kousek zázvoru
1/2 cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
100 g třtinového cukru
sůl a pepř
100 ml bílého vinného octa
3/4 lžičky kurkumy
1/4 lžičky mletého muškátového květu
2 celé skořice
1 lžička hořčičného semínka

Jak na to?

1. Připravte si omyté, očištěné a nakrájené hlavní suroviny. V tomto případě dýni, zázvor a cibuli.
2. Vše orestujte v hrnci na oleji 5 minut.
3. Zasypte cukrem a solí.
4. Podlijte octem a promíchejte.
5. Vsypte zbylé koření.
6. Duste doměkka 40–60 minut, podle použitých surovin. Vložte do sterilizovaných sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte zcela vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové chutney

Příloha Velmi snadné Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 9/2020 Počet porcí: 400 ml
(0)
Chutney je v podstatě omáčka podobná džemu s pikantním kořením, která se používá k dochucení masa i vegetariánských jídel. Původem pochází z indické kuchyně, která hojně používá výrazná koření, jako skořice, chilli, kurkuma, badyán, hřebíček a mnoho dalších.

Co budete potřebovat

1 malá dýně Hokkaidó
2cm kousek zázvoru
1/2 cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
100 g třtinového cukru
sůl a pepř
100 ml bílého vinného octa
3/4 lžičky kurkumy
1/4 lžičky mletého muškátového květu
2 celé skořice
1 lžička hořčičného semínka

Jak na to?

1. Připravte si omyté, očištěné a nakrájené hlavní suroviny. V tomto případě dýni, zázvor a cibuli.
2. Vše orestujte v hrnci na oleji 5 minut.
3. Zasypte cukrem a solí.
4. Podlijte octem a promíchejte.
5. Vsypte zbylé koření.
6. Duste doměkka 40–60 minut, podle použitých surovin. Vložte do sterilizovaných sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte zcela vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty