×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňová s pažitkou
15 minut , Polévka , Velmi snadné , Česká ,

Dýňová s pažitkou

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 kg muškátové dýně, dužina nakrájená na kostičky
200–250 g brambor varného typu B či C
1 litr kuřecího vývaru
80 ml zakysané smetany
sůl, čerstvě namletý černý pepř
2 vrchovaté lžíce pažitky, nasekané najemno
celozrnný chléb k podávání

Jak na to?

1. Olej rozpalte ve velkém hrnci, snižte plamen na střední, přidejte máslo a po chvilce i cibuli a česnek. Za stálého míchání opékejte tři minuty, nebo dokud cibule nezměkne. Vsypte dýni a nakrájené brambory. Míchejte dalších pět minut.
2. Přilijte kuřecí vývar a opepřete. Přiklopte a přiveďte k varu, pak snižte plamen a nechte mírně probublávat patnáct až dvacet minut, aby brambory změkly. Na pět minut dejte stranou. 3. Rozmixujte tyčovým mixérem, dosolte, přidejte zakysanou smetanu prohřejte a posypte pažitkou. Podávejte s chlebem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z pečené dýně

    Polévka nad 60 minut
  • Celerová polévka s tymiánem

    Polévka 45 minut
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné

    Vegetariánské 60 minut