
Dýňová s pažitkou
Ingredience
1 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce másla |
1 | velká cibule, nasekaná najemno |
2 | stroužky česneku, rozmělněné |
1 kg | muškátové dýně, dužina nakrájená na kostičky |
200–250 g | brambor varného typu B či C |
1 | litr kuřecího vývaru |
80 ml | zakysané smetany |
sůl, čerstvě namletý černý pepř | |
2 | vrchovaté lžíce pažitky, nasekané najemno |
celozrnný chléb k podávání |
Postup přípravy
1. Olej rozpalte ve velkém hrnci, snižte plamen na střední, přidejte máslo a po chvilce i cibuli a česnek. Za stálého míchání opékejte tři minuty, nebo dokud cibule nezměkne. Vsypte dýni a nakrájené brambory. Míchejte dalších pět minut.
2. Přilijte kuřecí vývar a opepřete. Přiklopte a přiveďte k varu, pak snižte plamen a nechte mírně probublávat patnáct až dvacet minut, aby brambory změkly. Na pět minut dejte stranou. 3. Rozmixujte tyčovým mixérem, dosolte, přidejte zakysanou smetanu prohřejte a posypte pažitkou. Podávejte s chlebem.
Pomohl vám recept?
10hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod