Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

700 g dýně Hokkaido
1–2 stroužky česneku
750 ml zeleninového vývaru
150 ml smetany na vaření
Sůl
pepř
muškátový oříšek
4 lžíce mandlových lupínků

Postup přípravy

Omytou a semínek zbavenou dýni Hokkaido nakrájejte na malé kousky. Spolu s rozmělněnými stroužky česneku je dejte do hrnce a zalijte vývarem. Na mírném ohni vařte 30 minut, aby dýně změkla. Poté rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte smetanu, zahřejte a dochuťte solí, pepřem a lehce i muškátovým oříškem. Polévku ozdobte nasucho opraženými mandlovými plátky.
Tip - Polévku můžete ozdobit i křupavými plátky smažené slaniny.

Pomohl vám recept?
68hodnocení4

Další videorecepty