Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty

Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty

Ingredience

30 g másla + na tousty
1 cibule
2 stroužky česneku, na plátky
kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
půl lžičky mletého nového koření
1 kg dýně Hokkaido ABio, zbavené semen, nakrájené na kousky
300 g jablek AQ, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kousky + 1 v celku
1,5 l kuřecího vývaru ABio
sůl
8 plátků chleba
1 lžíce dijonské hořčice
strouhaný sýr AQ
tymián, čerstvý nebo sušený

Postup přípravy

Polovinu másla rozpusťte v hrnci, pak na něm osmahněte jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku. Po třech minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte. Přidejte dýni a jablka nakrájená na kousky a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci pustit vůni. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo. Rozmixujte a podle potřeby dosolte. Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ty osmažte na zbylém másle. Polévku podávejte ozdobenou jablky a s tousty: chleby namažte máslem, tenkou vrstvou dijonské hořčice, posypte strouhaným sýrem a lístky tymiánu a dejte na pět až deset minut zapéct do trouby.

Pomohl vám recept?
16hodnocení4

Další videorecepty