Ingredience
30 g | másla + na tousty |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku, na plátky |
kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný | |
půl lžičky mletého nového koření | |
1 kg | dýně Hokkaido ABio, zbavené semen, nakrájené na kousky |
300 g | jablek AQ, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kousky + 1 v celku |
1,5 l | kuřecího vývaru ABio |
sůl | |
8 | plátků chleba |
1 | lžíce dijonské hořčice |
strouhaný sýr AQ | |
tymián, čerstvý nebo sušený |
Postup přípravy
Polovinu másla rozpusťte v hrnci, pak na něm osmahněte jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku. Po třech minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte. Přidejte dýni a jablka nakrájená na kousky a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci pustit vůni. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo. Rozmixujte a podle potřeby dosolte. Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ty osmažte na zbylém másle. Polévku podávejte ozdobenou jablky a s tousty: chleby namažte máslem, tenkou vrstvou dijonské hořčice, posypte strouhaným sýrem a lístky tymiánu a dejte na pět až deset minut zapéct do trouby.
Pomohl vám recept?
16hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod