×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty

Co budete potřebovat

30 g másla + na tousty
1 cibule
2 stroužky česneku, na plátky
kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
půl lžičky mletého nového koření
1 kg dýně Hokkaido ABio, zbavené semen, nakrájené na kousky
300 g jablek AQ, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kousky + 1 v celku
1,5 l kuřecího vývaru ABio
sůl
8 plátků chleba
1 lžíce dijonské hořčice
strouhaný sýr AQ
tymián, čerstvý nebo sušený

Jak na to?

Polovinu másla rozpusťte v hrnci, pak na něm osmahněte jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku. Po třech minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte. Přidejte dýni a jablka nakrájená na kousky a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci pustit vůni. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo. Rozmixujte a podle potřeby dosolte. Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ty osmažte na zbylém másle. Polévku podávejte ozdobenou jablky a s tousty: chleby namažte máslem, tenkou vrstvou dijonské hořčice, posypte strouhaným sýrem a lístky tymiánu a dejte na pět až deset minut zapéct do trouby.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty

Polévka Snadné Česká Vaření Dýně , Tymián
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

30 g másla + na tousty
1 cibule
2 stroužky česneku, na plátky
kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
půl lžičky mletého nového koření
1 kg dýně Hokkaido ABio, zbavené semen, nakrájené na kousky
300 g jablek AQ, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kousky + 1 v celku
1,5 l kuřecího vývaru ABio
sůl
8 plátků chleba
1 lžíce dijonské hořčice
strouhaný sýr AQ
tymián, čerstvý nebo sušený

Jak na to?

Polovinu másla rozpusťte v hrnci, pak na něm osmahněte jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku. Po třech minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte. Přidejte dýni a jablka nakrájená na kousky a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci pustit vůni. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo. Rozmixujte a podle potřeby dosolte. Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ty osmažte na zbylém másle. Polévku podávejte ozdobenou jablky a s tousty: chleby namažte máslem, tenkou vrstvou dijonské hořčice, posypte strouhaným sýrem a lístky tymiánu a dejte na pět až deset minut zapéct do trouby.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty