×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty

Další recepty a články

Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za...
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový...
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s...
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou

Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty

Co budete potřebovat

30 g másla + na tousty
1 cibule
2 stroužky česneku, na plátky
kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
půl lžičky mletého nového koření
1 kg dýně Hokkaido ABio, zbavené semen, nakrájené na kousky
300 g jablek AQ, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kousky + 1 v celku
1,5 l kuřecího vývaru ABio
sůl
8 plátků chleba
1 lžíce dijonské hořčice
strouhaný sýr AQ
tymián, čerstvý nebo sušený

Jak na to?

Polovinu másla rozpusťte v hrnci, pak na něm osmahněte jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku. Po třech minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte. Přidejte dýni a jablka nakrájená na kousky a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci pustit vůni. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo. Rozmixujte a podle potřeby dosolte. Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ty osmažte na zbylém másle. Polévku podávejte ozdobenou jablky a s tousty: chleby namažte máslem, tenkou vrstvou dijonské hořčice, posypte strouhaným sýrem a lístky tymiánu a dejte na pět až deset minut zapéct do trouby.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty

Polévka Snadné Česká Vaření Dýně
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

30 g másla + na tousty
1 cibule
2 stroužky česneku, na plátky
kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
půl lžičky mletého nového koření
1 kg dýně Hokkaido ABio, zbavené semen, nakrájené na kousky
300 g jablek AQ, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kousky + 1 v celku
1,5 l kuřecího vývaru ABio
sůl
8 plátků chleba
1 lžíce dijonské hořčice
strouhaný sýr AQ
tymián, čerstvý nebo sušený

Jak na to?

Polovinu másla rozpusťte v hrnci, pak na něm osmahněte jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku. Po třech minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte. Přidejte dýni a jablka nakrájená na kousky a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci pustit vůni. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo. Rozmixujte a podle potřeby dosolte. Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ty osmažte na zbylém másle. Polévku podávejte ozdobenou jablky a s tousty: chleby namažte máslem, tenkou vrstvou dijonské hořčice, posypte strouhaným sýrem a lístky tymiánu a dejte na pět až deset minut zapéct do trouby.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou

Inspirujte se podobnými recepty