Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Dýňová polévka s jablky

Další recepty a články

Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky...
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto...
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin

Dýňová polévka s jablky

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 střední cibule, nasekaná
1 mrkev, nakrájená na kostičky
1 řapík celeru, nasekaný
1 dýně, oloupaná, zbavená semínek
a nakrájená na kostky
1 zelené nakyslé jablko, oloupané,
zbavené jádřince a nakrájené
na kostičky (dýně by měly být 3 díly
a 1 díl jablka)
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
špetka muškátového oříšku, skořice
a sůl na ochucení
nasekané bylinky na ozdobu

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer; míchejte je asi 5 minut do světlehnědé barvy. Přidejte dýni, jablko a vývar, přiveďte k varu. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 30 minut, aby dýně a mrkev změkly.
Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte, ochuťte špetkou muškátového oříšku a skořice, osolte. Ozdobte nasekanými bylinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňová polévka s jablky

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 3 (14)

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 střední cibule, nasekaná
1 mrkev, nakrájená na kostičky
1 řapík celeru, nasekaný
1 dýně, oloupaná, zbavená semínek
a nakrájená na kostky
1 zelené nakyslé jablko, oloupané,
zbavené jádřince a nakrájené
na kostičky (dýně by měly být 3 díly
a 1 díl jablka)
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
špetka muškátového oříšku, skořice
a sůl na ochucení
nasekané bylinky na ozdobu

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer; míchejte je asi 5 minut do světlehnědé barvy. Přidejte dýni, jablko a vývar, přiveďte k varu. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 30 minut, aby dýně a mrkev změkly.
Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte, ochuťte špetkou muškátového oříšku a skořice, osolte. Ozdobte nasekanými bylinkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin

Inspirujte se podobnými recepty