×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňová polévka s jablky

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Dýňová polévka s jablky

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 střední cibule, nasekaná
1 mrkev, nakrájená na kostičky
1 řapík celeru, nasekaný
1 dýně, oloupaná, zbavená semínek
a nakrájená na kostky
1 zelené nakyslé jablko, oloupané,
zbavené jádřince a nakrájené
na kostičky (dýně by měly být 3 díly
a 1 díl jablka)
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
špetka muškátového oříšku, skořice
a sůl na ochucení
nasekané bylinky na ozdobu

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer; míchejte je asi 5 minut do světlehnědé barvy. Přidejte dýni, jablko a vývar, přiveďte k varu. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 30 minut, aby dýně a mrkev změkly.
Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte, ochuťte špetkou muškátového oříšku a skořice, osolte. Ozdobte nasekanými bylinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňová polévka s jablky

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 3 (10)

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 střední cibule, nasekaná
1 mrkev, nakrájená na kostičky
1 řapík celeru, nasekaný
1 dýně, oloupaná, zbavená semínek
a nakrájená na kostky
1 zelené nakyslé jablko, oloupané,
zbavené jádřince a nakrájené
na kostičky (dýně by měly být 3 díly
a 1 díl jablka)
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
špetka muškátového oříšku, skořice
a sůl na ochucení
nasekané bylinky na ozdobu

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer; míchejte je asi 5 minut do světlehnědé barvy. Přidejte dýni, jablko a vývar, přiveďte k varu. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 30 minut, aby dýně a mrkev změkly.
Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte, ochuťte špetkou muškátového oříšku a skořice, osolte. Ozdobte nasekanými bylinkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty