×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dýňová polévka s jablky

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové...
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Dýňová polévka s jablky

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 střední cibule, nasekaná
1 mrkev, nakrájená na kostičky
1 řapík celeru, nasekaný
1 dýně, oloupaná, zbavená semínek
a nakrájená na kostky
1 zelené nakyslé jablko, oloupané,
zbavené jádřince a nakrájené
na kostičky (dýně by měly být 3 díly
a 1 díl jablka)
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
špetka muškátového oříšku, skořice
a sůl na ochucení
nasekané bylinky na ozdobu

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer; míchejte je asi 5 minut do světlehnědé barvy. Přidejte dýni, jablko a vývar, přiveďte k varu. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 30 minut, aby dýně a mrkev změkly.
Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte, ochuťte špetkou muškátového oříšku a skořice, osolte. Ozdobte nasekanými bylinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňová polévka s jablky

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 3 (13)

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 střední cibule, nasekaná
1 mrkev, nakrájená na kostičky
1 řapík celeru, nasekaný
1 dýně, oloupaná, zbavená semínek
a nakrájená na kostky
1 zelené nakyslé jablko, oloupané,
zbavené jádřince a nakrájené
na kostičky (dýně by měly být 3 díly
a 1 díl jablka)
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
špetka muškátového oříšku, skořice
a sůl na ochucení
nasekané bylinky na ozdobu

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer; míchejte je asi 5 minut do světlehnědé barvy. Přidejte dýni, jablko a vývar, přiveďte k varu. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 30 minut, aby dýně a mrkev změkly.
Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte, ochuťte špetkou muškátového oříšku a skořice, osolte. Ozdobte nasekanými bylinkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Inspirujte se podobnými recepty