Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce másla
1 střední cibule, nasekaná
1 mrkev, nakrájená na kostičky
1 řapík celeru, nasekaný
1 dýně, oloupaná, zbavená semínek
a nakrájená na kostky
1 zelené nakyslé jablko, oloupané,
zbavené jádřince a nakrájené
na kostičky (dýně by měly být 3 díly
a 1 díl jablka)
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
špetka muškátového oříšku, skořice
a sůl na ochucení
nasekané bylinky na ozdobu

Postup přípravy

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer; míchejte je asi 5 minut do světlehnědé barvy. Přidejte dýni, jablko a vývar, přiveďte k varu. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 30 minut, aby dýně a mrkev změkly.
Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte, ochuťte špetkou muškátového oříšku a skořice, osolte. Ozdobte nasekanými bylinkami.

Pomohl vám recept?
16hodnocení3

Další videorecepty