Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 červené papriky
4 žluté papriky
2 řapíky celeru
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky čerstvého tymiánu
1–2 litry zeleninového vývaru
2 bobkové listy
sůl
mletý pepř
Na ozdobení:
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce pažitky
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Papriky dejte do dvou hrnců, aby se barvy nesmíchaly. Do obou rozdělte kousky celeru, cibuli, česnek a tymián, pak do každého hrnce nalijte půl litru vývaru a do každého dejte po 1 bobkovém listu. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 15–20 minut probublávat, aby zelenina změkla. Poté vyjměte bobkové listy, polévky rozmixujte, případně nařeďte vývarem a podle chuti osolte a opepřete. Obě polévky si nalévejte do malých rendlíků, do každého talíře nalijte nejprve jednu, doprostřed pak druhou, aby se barvy ani v talíři nesmíchaly. Ozdobte zakysanou smetanou a pažitkou. Přidat můžete i mletý pepř.

Pomohl vám recept?
19hodnocení4

Další videorecepty