Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Dvojbarevná papriková polévka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Dvojbarevná papriková polévka

Co budete potřebovat

4 červené papriky
4 žluté papriky
2 řapíky celeru
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky čerstvého tymiánu
1–2 litry zeleninového vývaru
2 bobkové listy
sůl
mletý pepř
Na ozdobení:
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce pažitky
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Papriky dejte do dvou hrnců, aby se barvy nesmíchaly. Do obou rozdělte kousky celeru, cibuli, česnek a tymián, pak do každého hrnce nalijte půl litru vývaru a do každého dejte po 1 bobkovém listu. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 15–20 minut probublávat, aby zelenina změkla. Poté vyjměte bobkové listy, polévky rozmixujte, případně nařeďte vývarem a podle chuti osolte a opepřete. Obě polévky si nalévejte do malých rendlíků, do každého talíře nalijte nejprve jednu, doprostřed pak druhou, aby se barvy ani v talíři nesmíchaly. Ozdobte zakysanou smetanou a pažitkou. Přidat můžete i mletý pepř.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dvojbarevná papriková polévka

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Tymián , Pažitka Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

4 červené papriky
4 žluté papriky
2 řapíky celeru
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky čerstvého tymiánu
1–2 litry zeleninového vývaru
2 bobkové listy
sůl
mletý pepř
Na ozdobení:
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce pažitky
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Papriky dejte do dvou hrnců, aby se barvy nesmíchaly. Do obou rozdělte kousky celeru, cibuli, česnek a tymián, pak do každého hrnce nalijte půl litru vývaru a do každého dejte po 1 bobkovém listu. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 15–20 minut probublávat, aby zelenina změkla. Poté vyjměte bobkové listy, polévky rozmixujte, případně nařeďte vývarem a podle chuti osolte a opepřete. Obě polévky si nalévejte do malých rendlíků, do každého talíře nalijte nejprve jednu, doprostřed pak druhou, aby se barvy ani v talíři nesmíchaly. Ozdobte zakysanou smetanou a pažitkou. Přidat můžete i mletý pepř.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty