Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Dušené hovězí s mrkví

Dušené hovězí s mrkví

Ingredience

800 g hovězího zadního
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
250 ml hovězího vývaru
160 ml suchého červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce worcestrové omáčky
1/2 lžíce balsamikového octa
1 lžíce medu
2 snítky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku
1 cibule
3 mrkve
300 g brambor typu B
25 g hladké mouky
100 g mraženého hrášku
20 g plátků mandlí
1 francouzská bageta

Postup přípravy

1. Omyté maso pokrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. V pekáči na rozehřátém oleji jej zprudka zatáhněte
ze všech stran, vyndejte a odložte stranou.
2. Do pekáče přilijte vývar, víno, protlak, worcestrovou omáčku, balsamikový ocet, med, tymián, prolisovaný
česnek, promíchejte a vložte maso zpátky. Přidejte očištěnou cibuli pokrájenou na klínky, mrkev na široká
kolečka a brambory pokrájené na přibližně stejně velké kousky. Přikryjte a pomalu duste 2 hodiny.
3. Chvíli před koncem odlijte do hrnku šťávu a dohladka v ní rozmíchejte mouku. Jíšku přimíchejte k masu,
přidejte hrášek, 15 g mandlí a zvyšte teplotu. Nechte 10 minut vše společně provařit. Podávejte posypané plátky
mandlí a s opečenou bagetou.

Pomohl vám recept?
8hodnocení3

Další videorecepty