
Dušené hovězí s mrkví
Ingredience
800 g | hovězího zadního |
sůl | |
pepř | |
2 | lžíce olivového oleje |
250 ml | hovězího vývaru |
160 ml | suchého červeného vína |
2 | lžíce rajčatového protlaku |
1 | lžíce worcestrové omáčky |
1/2 | lžíce balsamikového octa |
1 | lžíce medu |
2 | snítky čerstvého tymiánu |
4 | stroužky česneku |
1 | cibule |
3 | mrkve |
300 g | brambor typu B |
25 g | hladké mouky |
100 g | mraženého hrášku |
20 g | plátků mandlí |
1 | francouzská bageta |
Postup přípravy
1. Omyté maso pokrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. V pekáči na rozehřátém oleji jej zprudka zatáhněte
ze všech stran, vyndejte a odložte stranou.
2. Do pekáče přilijte vývar, víno, protlak, worcestrovou omáčku, balsamikový ocet, med, tymián, prolisovaný
česnek, promíchejte a vložte maso zpátky. Přidejte očištěnou cibuli pokrájenou na klínky, mrkev na široká
kolečka a brambory pokrájené na přibližně stejně velké kousky. Přikryjte a pomalu duste 2 hodiny.
3. Chvíli před koncem odlijte do hrnku šťávu a dohladka v ní rozmíchejte mouku. Jíšku přimíchejte k masu,
přidejte hrášek, 15 g mandlí a zvyšte teplotu. Nechte 10 minut vše společně provařit. Podávejte posypané plátky
mandlí a s opečenou bagetou.
Pomohl vám recept?
8hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod