Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce hladké mouky
pepř a sůl
1 kg hovězího předního, nakrájeného na tlustší plátky
2 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na plátky
250 ml červeného vína
300–350 ml vývaru
3 lžíce brusinek, konzervovaných

Postup přípravy

Mouku osolte a opepřete, přidejte maso a obalte ho v mouce. Pak ho zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo krustu. Maso přendejte na talíř a teď asi 5 minut opékejte cibuli. Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu. Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl. Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut. Podávejte s bramborovou kaší.

Pomohl vám recept?
24hodnocení4

Další videorecepty