×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dušené hovězí na víně s brusinkami

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Dušené hovězí na víně s brusinkami

Co budete potřebovat

2 lžíce hladké mouky
pepř a sůl
1 kg hovězího předního, nakrájeného na tlustší plátky
2 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na plátky
250 ml červeného vína
300–350 ml vývaru
3 lžíce brusinek, konzervovaných

Jak na to?

Mouku osolte a opepřete, přidejte maso a obalte ho v mouce. Pak ho zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo krustu. Maso přendejte na talíř a teď asi 5 minut opékejte cibuli. Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu. Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl. Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut. Podávejte s bramborovou kaší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dušené hovězí na víně s brusinkami

Hlavní chod Snadné Česká Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

2 lžíce hladké mouky
pepř a sůl
1 kg hovězího předního, nakrájeného na tlustší plátky
2 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na plátky
250 ml červeného vína
300–350 ml vývaru
3 lžíce brusinek, konzervovaných

Jak na to?

Mouku osolte a opepřete, přidejte maso a obalte ho v mouce. Pak ho zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo krustu. Maso přendejte na talíř a teď asi 5 minut opékejte cibuli. Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu. Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl. Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut. Podávejte s bramborovou kaší.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Inspirujte se podobnými recepty