Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 ml mléka
12 bílků
2 lžičky vanilkového extraktu
670 g hladké mouky
2 lžíce kypřicího prášku
770 g krupicového cukru
340 g másla
máslo
hrubá mouka
4 hrsti cukrářského zdobení
Na krém:
400 g másla
300 g moučkového cukru
1 kg polotučného tvarohu
růžová potravinářská barva

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 175 °C. Všechny ingredience (kromě těch na krém) si rozdělte na poloviny. První dejte na jednu stranu pracovní plochy a odebírejte z ní: nejprve smíchejte mléko, bílky a extrakt a lehce našle-hejte. Pak ze stejné půlky zpracujte mouku, kypřicí prášek a cukr – vše smíchejte, pak přidejte máslo a spojte do vlhké drobenky. K ní vlijte mléčnou směs a ručním elektrickým šlehačem 2 minuty šlehejte. Vzniklé těsto rozděl­te do dvou kulatých dortových forem o průměru 20 cm vymazaných máslem a vysypaných hrubou moukou. Do každé formy vsypte hrst cukrářského zdo­bení a dejte péct asi na 35 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Nechte 10 minut zchladnout ve formě, pak vyklopte. Postup zopakujte s dru­hou polovinou přísad, abyste získali celkem čtyři dortové korpusy.
2. Udělejte krém. Máslo s cukrem šle­hejte elektrickým šlehačem asi 6–8 mi­nut dokrémova. Přidejte tvaroh a šle­hejte dalších 6–8 minut. Krém rozdělte do dvou misek, obsah jedné obarvěte potravinářskou barvou dorůžova. Kor­pusy vyskládejte vedle sebe, seřízněte jim vršky a všechny potřete částí bílého krému (musí zbýt na vršek a horní část boků). Vyskládejte je na sebe a dort do dvou třetin potřete růžovým kré­mem. Zbytek patří bílému, stejně jako vršek. Dort dejte na 30 minut chladit. Ozdobte motýly a podávejte.

Pomohl vám recept?
19hodnocení3

Další videorecepty