Duhový dort
Ingredience
500 ml | mléka |
12 | bílků |
2 | lžičky vanilkového extraktu |
670 g | hladké mouky |
2 | lžíce kypřicího prášku |
770 g | krupicového cukru |
340 g | másla |
máslo | |
hrubá mouka | |
4 | hrsti cukrářského zdobení |
Na krém: | |
---|---|
400 g | másla |
300 g | moučkového cukru |
1 kg | polotučného tvarohu |
růžová potravinářská barva |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 175 °C. Všechny ingredience (kromě těch na krém) si rozdělte na poloviny. První dejte na jednu stranu pracovní plochy a odebírejte z ní: nejprve smíchejte mléko, bílky a extrakt a lehce našle-hejte. Pak ze stejné půlky zpracujte mouku, kypřicí prášek a cukr – vše smíchejte, pak přidejte máslo a spojte do vlhké drobenky. K ní vlijte mléčnou směs a ručním elektrickým šlehačem 2 minuty šlehejte. Vzniklé těsto rozdělte do dvou kulatých dortových forem o průměru 20 cm vymazaných máslem a vysypaných hrubou moukou. Do každé formy vsypte hrst cukrářského zdobení a dejte péct asi na 35 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Nechte 10 minut zchladnout ve formě, pak vyklopte. Postup zopakujte s druhou polovinou přísad, abyste získali celkem čtyři dortové korpusy.
2. Udělejte krém. Máslo s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem asi 6–8 minut dokrémova. Přidejte tvaroh a šlehejte dalších 6–8 minut. Krém rozdělte do dvou misek, obsah jedné obarvěte potravinářskou barvou dorůžova. Korpusy vyskládejte vedle sebe, seřízněte jim vršky a všechny potřete částí bílého krému (musí zbýt na vršek a horní část boků). Vyskládejte je na sebe a dort do dvou třetin potřete růžovým krémem. Zbytek patří bílému, stejně jako vršek. Dort dejte na 30 minut chladit. Ozdobte motýly a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY