Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Dršťková polévka

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Dršťková polévka

Co budete potřebovat

2 lžíce sádla
2 cibule, pokrájené najemno
50 g sladké mleté papriky
10 g mletého kmínu
100 g hladké mouky
2 litry hovězího vývaru (případně vody)
sůl, pepř
10 g majoránky
2 stroužky česneku
1 kg hovězích drštěk, předvařených
čerstvé housky k podávání

Jak na to?

V širším hrnci rozpusťte sádlo a pak na něm dohněda opečte cibuli. Přisypte papriku a kmín, krátce promíchejte, opečte a přidejte hladkou mouku a opékejte do jíšky. Tu zalijte vývarem nebo vodou a čtvrt hodiny provařte dohladka. Polévku ochuťte solí, pepřem, majoránkou
a najemno utřeným česnekem. Přidejte pokrájené předvařené dršťky a provářejte asi deset minut. Hotovou polévku podávejte s čerstvou houskou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dršťková polévka

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Majoránka Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 4 (55)

Co budete potřebovat

2 lžíce sádla
2 cibule, pokrájené najemno
50 g sladké mleté papriky
10 g mletého kmínu
100 g hladké mouky
2 litry hovězího vývaru (případně vody)
sůl, pepř
10 g majoránky
2 stroužky česneku
1 kg hovězích drštěk, předvařených
čerstvé housky k podávání

Jak na to?

V širším hrnci rozpusťte sádlo a pak na něm dohněda opečte cibuli. Přisypte papriku a kmín, krátce promíchejte, opečte a přidejte hladkou mouku a opékejte do jíšky. Tu zalijte vývarem nebo vodou a čtvrt hodiny provařte dohladka. Polévku ochuťte solí, pepřem, majoránkou
a najemno utřeným česnekem. Přidejte pokrájené předvařené dršťky a provářejte asi deset minut. Hotovou polévku podávejte s čerstvou houskou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty