Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce sádla
2 cibule, pokrájené najemno
50 g sladké mleté papriky
10 g mletého kmínu
100 g hladké mouky
2 litry hovězího vývaru (případně vody)
sůl, pepř
10 g majoránky
2 stroužky česneku
1 kg hovězích drštěk, předvařených
čerstvé housky k podávání

Postup přípravy

V širším hrnci rozpusťte sádlo a pak na něm dohněda opečte cibuli. Přisypte papriku a kmín, krátce promíchejte, opečte a přidejte hladkou mouku a opékejte do jíšky. Tu zalijte vývarem nebo vodou a čtvrt hodiny provařte dohladka. Polévku ochuťte solí, pepřem, majoránkou
a najemno utřeným česnekem. Přidejte pokrájené předvařené dršťky a provářejte asi deset minut. Hotovou polévku podávejte s čerstvou houskou.

Pomohl vám recept?
85hodnocení4

Další videorecepty