ReceptyVepřová roláda plněná masovou nádivkou se šalvějí
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová roláda plněná masovou nádivkou se šalvějí

Vepřová roláda plněná masovou nádivkou se šalvějí

Vepřová roláda plněná masovou nádivkou se šalvějí
Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Vepřová kýta bez kosti 3 kg
  • Sůl
  • Červené víno 20 ml
  • Cibule 2 ks
  • Olej olivový
  • Kuřecí játra 200 g
  • Mleté maso hovězí 200 g
  • Pepř
  • Piniové oříšky 75 g
  • Rozinky 100 g
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Šalvěj čerstvá 3 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Vepřová kýta bez kosti 3 kg
  • Sůl
  • Červené víno 20 ml
  • Cibule 2 ks
  • Olej olivový
  • Kuřecí játra 200 g
  • Mleté maso hovězí 200 g
  • Pepř
  • Piniové oříšky 75 g
  • Rozinky 100 g
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Šalvěj čerstvá 3 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.

Příprava

1
Kýtu omyjte, osušte a rozřízněte ji jako knihu, aby se její plocha zvětšila. Ze všech stran ji důkladně osolte a opepřete a dejte stranou.
2
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej a pak na něm doměkka opečte cibuli, přidejte játra a ze všech stran je opečte. Pak přidejte i mleté maso a opékejte ho dohněda a zároveň jej vařečkou drťte, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky. Když je maso opečené, vmíchejte do pánve i opražené oříšky a rozinky, přidejte nasekanou šalvěj, petrželku a tymián, vlijte trochu vína, zahřejte a dochuťte solí a pepřem. Poté nechte zchladnout.
3
Nádivku rozprostřete na maso, zarolujte ho, svažte potravinářským provázkem do úhledné rolády, potřete ji olejem a dejte do pekáčku (na mřížku). Podlijte vínem a při 160 °C pečte 4 hodiny doměkka.
1
Kýtu omyjte, osušte a rozřízněte ji jako knihu, aby se její plocha zvětšila. Ze všech stran ji důkladně osolte a opepřete a dejte stranou.
2
V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej a pak na něm doměkka opečte cibuli, přidejte játra a ze všech stran je opečte. Pak přidejte i mleté maso a opékejte ho dohněda a zároveň jej vařečkou drťte, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky. Když je maso opečené, vmíchejte do pánve i opražené oříšky a rozinky, přidejte nasekanou šalvěj, petrželku a tymián, vlijte trochu vína, zahřejte a dochuťte solí a pepřem. Poté nechte zchladnout.
3
Nádivku rozprostřete na maso, zarolujte ho, svažte potravinářským provázkem do úhledné rolády, potřete ji olejem a dejte do pekáčku (na mřížku). Podlijte vínem a při 160 °C pečte 4 hodiny doměkka.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 22.04.2025 do 27.04.2025

Platný ještě 8 dní

Od 28.04.2025 do 04.05.2025

Platný ještě 8 dní

Od 22.04.2025 do 04.05.2025

Platný ještě dnes

Od 22.04.2025 do 27.04.2025

Platný ještě 8 dní

Od 28.04.2025 do 04.05.2025

Platný ještě 8 dní

Od 22.04.2025 do 04.05.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.