1
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory položte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olejem. Osolte je a opepřete. Pečte 45 minut doměkka. Vyndejte z trouby a nechte je 5 minut chladnout.
2
Zvyšte teplotu na 220 °C. Zatím na pánvi opečte dokřupava slaninu. V misce ji smíchejte s pažitkou.
3
Brambory podélně nařízněte, ale půlky by měly držet pohromadě. Opatrně vydlabejte vnitřek. Bramborovou dužninu dejte do misky, osolte a opepřete, rozmačkejte vidličkou.
4
Přimíchejte zakysanou smetanu, polovinu sýra a dvě třetiny slaninové směsi. Pomocí lžíce naplňte směsí brambory, položte je na pánvičku, dejte do trouby a pečte 8–10 minut. Podávejte je posypané pažitkou, zbytkem sýra a slaninové směsi.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory položte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olejem. Osolte je a opepřete. Pečte 45 minut doměkka. Vyndejte z trouby a nechte je 5 minut chladnout.
2
Zvyšte teplotu na 220 °C. Zatím na pánvi opečte dokřupava slaninu. V misce ji smíchejte s pažitkou.
3
Brambory podélně nařízněte, ale půlky by měly držet pohromadě. Opatrně vydlabejte vnitřek. Bramborovou dužninu dejte do misky, osolte a opepřete, rozmačkejte vidličkou.
4
Přimíchejte zakysanou smetanu, polovinu sýra a dvě třetiny slaninové směsi. Pomocí lžíce naplňte směsí brambory, položte je na pánvičku, dejte do trouby a pečte 8–10 minut. Podávejte je posypané pažitkou, zbytkem sýra a slaninové směsi.