×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Dort z čokoládové pěny

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový...
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový...
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort

Dort z čokoládové pěny

Co budete potřebovat

170 g oplatek s čokoládovou náplní – vhodné jsou např. Lázeňské trojhránky nebo oplatky Manner
50 g másla
240 g kvalitní hořké čokolády
80 ml espressa nebo silné kávy
1 lžíce pomerančového likéru nebo brandy
2 lžíce kakaového prášku
2 vejce
2 balíčky vanilkového cukru
330 ml smetany ke šlehání
Na ozdobení
150 ml smetany ke šlehání
čokoládové hoblinky
granátové jablko

Jak na to?

Vezměte menší dortovou formu o průměru 16–20 cm. Rozeberte ji a dno potáhněte fólií na potraviny. Formu znovu složte, zacvakněte přezku a okraje fólie nechte přesahovat.
Sušenky nasekejte v mixéru na drobky a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vyklopte hmotu do připravené formy a pečlivě ji rozetřete na dno v rovnoměrné vrstvě. Dejte do ledničky a nechte alespoň půl hodiny zatuhnout.
Nalámejte čokoládu na malé kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Přidejte espresso, likér a kakaový prášek a rozmíchejte dohladka. Dejte na chvilku stranou trochu vychladnout.
Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky a bílky. Ke žloutkům nasypte jeden vanilkový cukr a šlehejte, až zesvětlají. Potom k nim začněte přidávat po lžících rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.
Bílky ušlehejte na sníh, a když se zpevní, přidejte k nim druhý vanilkový cukr. Tuhý sníh pak jemně vmíchejte do čokoládové hmoty. Nejlépe v několika dávkách.
Ušlehejte smetanu. Můžete klidně použít mísu, ve které jste měli bílkový sníh. Hotovou šlehačku přidejte do čokoládové pěny a dobře zapracujte, aby nebyly vidět bílé stopy. Nalijte do připravené formy. Povrch uhlaďte, překryjte formu potravinovou fólií a nechte v lednici zatuhnout, nejlépe přes noc.
Po zatuhnutí opatrně ostrým nožem projeďte těsně kolem okrajů a sejměte dortovou formu. Ozdobte dort ušlehanou šlehačkou, čokoládovými hoblinkami a zrníčky granátového jablka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dort z čokoládové pěny

Dezert Snadné Dorty Valentýn Vegetariánské Magazín 2/2018
Průměrné hodnocení 4 (9)
Už podle pohledu smyslně nadýchaný dort, který chutná naprosto božsky. To je to nejlepší zakončení jídla pro zamilované.

Co budete potřebovat

170 g oplatek s čokoládovou náplní – vhodné jsou např. Lázeňské trojhránky nebo oplatky Manner
50 g másla
240 g kvalitní hořké čokolády
80 ml espressa nebo silné kávy
1 lžíce pomerančového likéru nebo brandy
2 lžíce kakaového prášku
2 vejce
2 balíčky vanilkového cukru
330 ml smetany ke šlehání
Na ozdobení
150 ml smetany ke šlehání
čokoládové hoblinky
granátové jablko

Jak na to?

Vezměte menší dortovou formu o průměru 16–20 cm. Rozeberte ji a dno potáhněte fólií na potraviny. Formu znovu složte, zacvakněte přezku a okraje fólie nechte přesahovat.
Sušenky nasekejte v mixéru na drobky a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vyklopte hmotu do připravené formy a pečlivě ji rozetřete na dno v rovnoměrné vrstvě. Dejte do ledničky a nechte alespoň půl hodiny zatuhnout.
Nalámejte čokoládu na malé kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Přidejte espresso, likér a kakaový prášek a rozmíchejte dohladka. Dejte na chvilku stranou trochu vychladnout.
Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky a bílky. Ke žloutkům nasypte jeden vanilkový cukr a šlehejte, až zesvětlají. Potom k nim začněte přidávat po lžících rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.
Bílky ušlehejte na sníh, a když se zpevní, přidejte k nim druhý vanilkový cukr. Tuhý sníh pak jemně vmíchejte do čokoládové hmoty. Nejlépe v několika dávkách.
Ušlehejte smetanu. Můžete klidně použít mísu, ve které jste měli bílkový sníh. Hotovou šlehačku přidejte do čokoládové pěny a dobře zapracujte, aby nebyly vidět bílé stopy. Nalijte do připravené formy. Povrch uhlaďte, překryjte formu potravinovou fólií a nechte v lednici zatuhnout, nejlépe přes noc.
Po zatuhnutí opatrně ostrým nožem projeďte těsně kolem okrajů a sejměte dortovou formu. Ozdobte dort ušlehanou šlehačkou, čokoládovými hoblinkami a zrníčky granátového jablka.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort

Inspirujte se podobnými recepty