Další recepty a články
Dort z čokoládové pěny
Co budete potřebovat
Jak na to?
Vezměte menší dortovou formu o průměru 16–20 cm. Rozeberte ji a dno potáhněte fólií na potraviny. Formu znovu složte, zacvakněte přezku a okraje fólie nechte přesahovat.
Sušenky nasekejte v mixéru na drobky a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vyklopte hmotu do připravené formy a pečlivě ji rozetřete na dno v rovnoměrné vrstvě. Dejte do ledničky a nechte alespoň půl hodiny zatuhnout.
Nalámejte čokoládu na malé kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Přidejte espresso, likér a kakaový prášek a rozmíchejte dohladka. Dejte na chvilku stranou trochu vychladnout.
Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky a bílky. Ke žloutkům nasypte jeden vanilkový cukr a šlehejte, až zesvětlají. Potom k nim začněte přidávat po lžících rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.
Bílky ušlehejte na sníh, a když se zpevní, přidejte k nim druhý vanilkový cukr. Tuhý sníh pak jemně vmíchejte do čokoládové hmoty. Nejlépe v několika dávkách.
Ušlehejte smetanu. Můžete klidně použít mísu, ve které jste měli bílkový sníh. Hotovou šlehačku přidejte do čokoládové pěny a dobře zapracujte, aby nebyly vidět bílé stopy. Nalijte do připravené formy. Povrch uhlaďte, překryjte formu potravinovou fólií a nechte v lednici zatuhnout, nejlépe přes noc.
Po zatuhnutí opatrně ostrým nožem projeďte těsně kolem okrajů a sejměte dortovou formu. Ozdobte dort ušlehanou šlehačkou, čokoládovými hoblinkami a zrníčky granátového jablka.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Dort z čokoládové pěny
Co budete potřebovat
Jak na to?
Vezměte menší dortovou formu o průměru 16–20 cm. Rozeberte ji a dno potáhněte fólií na potraviny. Formu znovu složte, zacvakněte přezku a okraje fólie nechte přesahovat.
Sušenky nasekejte v mixéru na drobky a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vyklopte hmotu do připravené formy a pečlivě ji rozetřete na dno v rovnoměrné vrstvě. Dejte do ledničky a nechte alespoň půl hodiny zatuhnout.
Nalámejte čokoládu na malé kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Přidejte espresso, likér a kakaový prášek a rozmíchejte dohladka. Dejte na chvilku stranou trochu vychladnout.
Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky a bílky. Ke žloutkům nasypte jeden vanilkový cukr a šlehejte, až zesvětlají. Potom k nim začněte přidávat po lžících rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.
Bílky ušlehejte na sníh, a když se zpevní, přidejte k nim druhý vanilkový cukr. Tuhý sníh pak jemně vmíchejte do čokoládové hmoty. Nejlépe v několika dávkách.
Ušlehejte smetanu. Můžete klidně použít mísu, ve které jste měli bílkový sníh. Hotovou šlehačku přidejte do čokoládové pěny a dobře zapracujte, aby nebyly vidět bílé stopy. Nalijte do připravené formy. Povrch uhlaďte, překryjte formu potravinovou fólií a nechte v lednici zatuhnout, nejlépe přes noc.
Po zatuhnutí opatrně ostrým nožem projeďte těsně kolem okrajů a sejměte dortovou formu. Ozdobte dort ušlehanou šlehačkou, čokoládovými hoblinkami a zrníčky granátového jablka.
Mohlo by Vám také chutnat
- Doba přípravy
- 15 minut
- 30 minut
- 45 minut
- 60 minut
- nad 60 minut
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Příležitost
- Narozeniny
- Párty
- Piknik
- Silvestr
- Valentýn
- Vánoce
- Velikonoce
- Něco lehkého
- Grilování
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské