
Dort ve tvaru hvězdy na Nový rok
Jak na Nový rok, tak po celý rok. Vkročte do nového roku s dortem ve tvaru hvězdy. Na silvestrovské oslavě bude mít určitě úspěch.

Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Silvestr
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo
- Cukr krupicový 8 plž
- Vejce 8 ks
- Mouka polohrubá 6 plž
- Kypřící prášek 1/2 ks
- Kakao holandské 5 plž
- Smetana ke šlehání 3 ks
- Marmeláda višňová 200 g
- Likér 2,5 plž
- Mouka hrubá
- Cukr moučkový
- Máslo
- Cukr krupicový 8 plž
- Vejce 8 ks
- Mouka polohrubá 6 plž
- Kypřící prášek 1/2 ks
- Kakao holandské 5 plž
- Smetana ke šlehání 3 ks
- Marmeláda višňová 200 g
- Likér 2,5 plž
- Mouka hrubá
- Cukr moučkový
Příprava
- 1Jak na Nový rok, tak po celý rok. Vkročte do nového roku s dortem ve tvaru hvězdy. Budete se tak mít báječně celý následující rok.
- 2Cukr vyšlehejte se žloutky do světlé a nadýchané pěny, trvá to zhruba 10 minut.
- 3Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a kakaem tak, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky, a pak ji vmíchejte ke žloutkům.
- 4Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej zapracujte do těsta. To přelijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru hvězdy a při teplotě 170 °C pečte 20 minut. Pokud máte pocit, že se rohy připékají, překryjte je alobalem.
- 5Vyklopte a nechte zcela zchladnout.
- 6Pak hvězdu dvakrát horizontálně rozkrojte, abyste získali 3 pláty.
- 7Smetanu ušlehejte dotuha a marmeládu promíchejte s alkoholem.
- 8Spodní díl namažte marmeládou, na ni dejte polovinu šlehačky, přiklopte druhým dílem, opatrně jej namažte marmeládou, navrch dejte zbylou šlehačku a přiklopte vrchním dílem.
- 9Z tvrdého papíru si vystřihněte různě velké hvězdy, položte je na dezert a poprašte moučkovým cukrem. Papírové hvězdy odstraňte a dort podávejte.
- 1Jak na Nový rok, tak po celý rok. Vkročte do nového roku s dortem ve tvaru hvězdy. Budete se tak mít báječně celý následující rok.
- 2Cukr vyšlehejte se žloutky do světlé a nadýchané pěny, trvá to zhruba 10 minut.
- 3Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a kakaem tak, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky, a pak ji vmíchejte ke žloutkům.
- 4Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej zapracujte do těsta. To přelijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru hvězdy a při teplotě 170 °C pečte 20 minut. Pokud máte pocit, že se rohy připékají, překryjte je alobalem.
- 5Vyklopte a nechte zcela zchladnout.
- 6Pak hvězdu dvakrát horizontálně rozkrojte, abyste získali 3 pláty.
- 7Smetanu ušlehejte dotuha a marmeládu promíchejte s alkoholem.
- 8Spodní díl namažte marmeládou, na ni dejte polovinu šlehačky, přiklopte druhým dílem, opatrně jej namažte marmeládou, navrch dejte zbylou šlehačku a přiklopte vrchním dílem.
- 9Z tvrdého papíru si vystřihněte různě velké hvězdy, položte je na dezert a poprašte moučkovým cukrem. Papírové hvězdy odstraňte a dort podávejte.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.