
Domácí veka připravená v pekárně eta
Postup přípravy
1. Do nádoby v pekárně vlijte mléko, přidejte 2 vejce, olej, mouku, sůl, cukr a droždí. Pekárnu zavřete víkem a spusťte program pro přípravu těsta.
2. Vykynuté těsto pak můžete upéct přímo v pekárně nebo jej vyjmout. Rozdělte na 2 části, ze kterých vytvarujte dlouhé, úzké válečky, a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Překryjte čistou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. V misce rozšlehejte zbylé vejce a veky jím mašlovačkou potřete. Pečte v předehřáté troubě 30 minut na 170 °C dozlatova.
3. Nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
10hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod