Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí veka připravená v pekárně eta

Domácí veka připravená v pekárně eta

Ingredience

275 ml mléka
3 vejce
50 ml oleje
500 g hladké mouky
2 čajové lžičky soli
½ čajové lžičky cukru krupice
3 čajové lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

1. Do nádoby v pekárně vlijte mléko, přidejte 2 vejce, olej, mouku, sůl, cukr a droždí. Pekárnu zavřete víkem a spusťte program pro přípravu těsta.

2. Vykynuté těsto pak můžete upéct přímo v pekárně nebo jej vyjmout. Rozdělte na 2 části, ze kterých vytvarujte dlouhé, úzké válečky, a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Překryjte čistou utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. V misce rozšlehejte zbylé vejce a veky jím mašlovačkou potřete. Pečte v předehřáté troubě 30 minut na 170 °C dozlatova.

3. Nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty