Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 pláty řasy nori
sezamová semínka
1 okurka
lístky zeleného salátu
16 krevet
kaviár
řeřicha
Suši rýže:
400 g suši rýže
80 ml suši octa
2 lžíce krupicového
cukru
½ lžičky soli

Postup přípravy

Než začnete pracovat, důkladně si osušte ruce, aby se vám plátky řasy nori na ně nelepily.

Jak uvařit suši rýži:
1) Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2 až 3 minuty.

2) Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.

3) Sushi ocet, cukr a sůl smíchejte, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte. Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.

Temaki sushi:
1) Plátky řasy nori položené na sobě podélně přeřízněte, abyste získali osm obdélníků.

2) Chytněte první do levé ruky (leváci pracují zrcadlově) a na polovinu – na pomyslný levý čtverec – rozprostřete část rýže a přilepte ji k plátku.

3) Posypte ji sezamovými semínky. Poté dejte doprostřed ingredience – okurku, salát a krevety, aby směřovaly k hornímu rohu a odleva zarolujte do kornoutu.

4) Aby kornout držel při sobě, přitiskněte poslední růžek ke zbytku kornoutu zrnkem rýže. Dozdobte krevetou, kaviárem a řeřichou.

Pomohl vám recept?
7hodnocení3

Další videorecepty