Domácí temaki sushi
Ingredience
4 | pláty řasy nori |
sezamová semínka | |
1 | okurka |
lístky zeleného salátu | |
16 | krevet |
kaviár | |
řeřicha | |
Suši rýže: | |
---|---|
400 g | suši rýže |
80 ml | suši octa |
2 | lžíce krupicového |
cukru | |
½ | lžičky soli |
Postup přípravy
Než začnete pracovat, důkladně si osušte ruce, aby se vám plátky řasy nori na ně nelepily.
Jak uvařit suši rýži:
1) Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2 až 3 minuty.
2) Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
3) Sushi ocet, cukr a sůl smíchejte, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte. Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
Temaki sushi:
1) Plátky řasy nori položené na sobě podélně přeřízněte, abyste získali osm obdélníků.
2) Chytněte první do levé ruky (leváci pracují zrcadlově) a na polovinu – na pomyslný levý čtverec – rozprostřete část rýže a přilepte ji k plátku.
3) Posypte ji sezamovými semínky. Poté dejte doprostřed ingredience – okurku, salát a krevety, aby směřovaly k hornímu rohu a odleva zarolujte do kornoutu.
4) Aby kornout držel při sobě, přitiskněte poslední růžek ke zbytku kornoutu zrnkem rýže. Dozdobte krevetou, kaviárem a řeřichou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY