Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Domácí šunkofleky s okurčičkami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Domácí šunkofleky s okurčičkami

Co budete potřebovat

9 vajec
415 g hladké mouky
sůl
350 g uzeného masa v celku
100 g plátků slaniny
40 g nakládaných okurčiček corničonek
1 hrst pažitky

Jak na to?

1. Ze 4 vajec, 400 g mouky a soli uhněťte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte 15 minut v chladu odpočinout.

2. Vložte uzené maso do hrnce s vodou a vařte 15 minut. Vyjměte a dejte stranou. Vodu nevylévejte.

3. Těsto vyválejte na pomoučněném vále na co nejtenčí plát. Z něho pak vykrájejte obdélníky 5 x 4 cm. Ve vodě po uzeném mase povařte těstoviny 2 minuty. Sceďte, vložte do mísy a zakryjte.

4. Uzené maso natrhejte pomocí vidliček na kousky. Vajíčka lehce prošlehejte se solí a pepřem. V pánvi rozehřejte kostičky slaniny a opečte dokřupava. Vsypte uzené maso, promíchejte a vlijte vejce. Za stálého míchání restujte ještě 1 minutu a přesypte k flekům.

5. Opatrně zamíchejte směs s těstovinami a servírujte s okurčičkami, posypané nasekanou pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí šunkofleky s okurčičkami

Hlavní chod Snadné Bez laktózy Magazín 3/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

9 vajec
415 g hladké mouky
sůl
350 g uzeného masa v celku
100 g plátků slaniny
40 g nakládaných okurčiček corničonek
1 hrst pažitky

Jak na to?

1. Ze 4 vajec, 400 g mouky a soli uhněťte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte 15 minut v chladu odpočinout.

2. Vložte uzené maso do hrnce s vodou a vařte 15 minut. Vyjměte a dejte stranou. Vodu nevylévejte.

3. Těsto vyválejte na pomoučněném vále na co nejtenčí plát. Z něho pak vykrájejte obdélníky 5 x 4 cm. Ve vodě po uzeném mase povařte těstoviny 2 minuty. Sceďte, vložte do mísy a zakryjte.

4. Uzené maso natrhejte pomocí vidliček na kousky. Vajíčka lehce prošlehejte se solí a pepřem. V pánvi rozehřejte kostičky slaniny a opečte dokřupava. Vsypte uzené maso, promíchejte a vlijte vejce. Za stálého míchání restujte ještě 1 minutu a přesypte k flekům.

5. Opatrně zamíchejte směs s těstovinami a servírujte s okurčičkami, posypané nasekanou pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty