Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

9 vajec
415 g hladké mouky
sůl
350 g uzeného masa v celku
100 g plátků slaniny
40 g nakládaných okurčiček corničonek
1 hrst pažitky

Postup přípravy

1. Ze 4 vajec, 400 g mouky a soli uhněťte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte 15 minut v chladu odpočinout.

2. Vložte uzené maso do hrnce s vodou a vařte 15 minut. Vyjměte a dejte stranou. Vodu nevylévejte.

3. Těsto vyválejte na pomoučněném vále na co nejtenčí plát. Z něho pak vykrájejte obdélníky 5 x 4 cm. Ve vodě po uzeném mase povařte těstoviny 2 minuty. Sceďte, vložte do mísy a zakryjte.

4. Uzené maso natrhejte pomocí vidliček na kousky. Vajíčka lehce prošlehejte se solí a pepřem. V pánvi rozehřejte kostičky slaniny a opečte dokřupava. Vsypte uzené maso, promíchejte a vlijte vejce. Za stálého míchání restujte ještě 1 minutu a přesypte k flekům.

5. Opatrně zamíchejte směs s těstovinami a servírujte s okurčičkami, posypané nasekanou pažitkou.

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty