×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Domácí pizza se salámem a rajčaty

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Domácí pizza se salámem a rajčaty

Tip do kuchyně

 

Ricottu můžete nahradit podobně jemným sýrem, jako je například mascarpone.

Co budete potřebovat

1 základní těsto na pizzu
olivový olej
280 g domácí rajčatové omáčky
200 g mozzarelly
200 g ricotty
150 g pikantního salámu
cherry rajčata
svazek čerstvé bazalky
1 stroužek česneku

Jak na to?

Máte rádi salámovou pizzu? Připravte si ji doma. Přinášíme vám skvělý recept.

1) Troubu předehřejte na 220 °C.

2) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 kula­té plechy na pizzu o průměru 30 cm.

3) Těsto na pizzu rozdělte na 2 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 30 cm.

4) Plechy vyjmě­te z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta, potřete je rajčatovou omáčkou a rozdělte na ně mozzarellu, ricottu, salám a cherry rajčata, posyp­te je polovinou bazalky a zastříkněte 2 lžícemi olivového oleje rozmíchanými s česnekem.

5) Pečte 15–20 minut, po­dávejte posypané zbylou bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí pizza se salámem a rajčaty

Hlavní chod Snadné Italská Pečení Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 4 (3)

Tip do kuchyně

 

Ricottu můžete nahradit podobně jemným sýrem, jako je například mascarpone.

Co budete potřebovat

1 základní těsto na pizzu
olivový olej
280 g domácí rajčatové omáčky
200 g mozzarelly
200 g ricotty
150 g pikantního salámu
cherry rajčata
svazek čerstvé bazalky
1 stroužek česneku

Jak na to?

Máte rádi salámovou pizzu? Připravte si ji doma. Přinášíme vám skvělý recept.

1) Troubu předehřejte na 220 °C.

2) Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 kula­té plechy na pizzu o průměru 30 cm.

3) Těsto na pizzu rozdělte na 2 stejné části a z každé rukama roztáhněte kolo o průměru 30 cm.

4) Plechy vyjmě­te z trouby, potřete je olejem, navrch dejte kola z těsta, potřete je rajčatovou omáčkou a rozdělte na ně mozzarellu, ricottu, salám a cherry rajčata, posyp­te je polovinou bazalky a zastříkněte 2 lžícemi olivového oleje rozmíchanými s česnekem.

5) Pečte 15–20 minut, po­dávejte posypané zbylou bazalkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty