×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Domácí rybí karbanátky

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Domácí rybí karbanátky

Co budete potřebovat

700 g brambor
600 ml mléka
sůl
pepř
800 g tresky nebo mořské štiky

Jak na to?

1. Brambory vařte 15–20 minut doměkka. Mezitím vlijte mléko do pánve s vyšším okrajem, osolte a opepřete a přiveďte téměř k varu. Poté do mléka vložte rybu a na mírném plameni vařte 5–10 minut, dokud se nezačne rozpadávat na jednotlivé plátky. Rybu vyjmete z mléka a osušte ji, mléko vylijte a pánev omyjte a osušte.
2. Brambory sceďte, dejte do pánve a na mírném plameni je nechte zaschnout. Pak je rozmačkejte šťouchadlem, přidejte k nim hořčici, majonézu nebo tatarku, jarní cibulku, kůru z citronu, petrželku a kousky ryby. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Pomoučenýma rukama udělejte z hmoty 8 karbanátku. Obalte je v trojobalu: nejprve v mouce, pak je protáhněte vajíčkem a obalte ve strouhance. Smažte z obou stran dozlatova. Podávejte se skrojky citronu a polníčkem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí rybí karbanátky

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 5/2012
(0)

Co budete potřebovat

700 g brambor
600 ml mléka
sůl
pepř
800 g tresky nebo mořské štiky

Jak na to?

1. Brambory vařte 15–20 minut doměkka. Mezitím vlijte mléko do pánve s vyšším okrajem, osolte a opepřete a přiveďte téměř k varu. Poté do mléka vložte rybu a na mírném plameni vařte 5–10 minut, dokud se nezačne rozpadávat na jednotlivé plátky. Rybu vyjmete z mléka a osušte ji, mléko vylijte a pánev omyjte a osušte.
2. Brambory sceďte, dejte do pánve a na mírném plameni je nechte zaschnout. Pak je rozmačkejte šťouchadlem, přidejte k nim hořčici, majonézu nebo tatarku, jarní cibulku, kůru z citronu, petrželku a kousky ryby. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Pomoučenýma rukama udělejte z hmoty 8 karbanátku. Obalte je v trojobalu: nejprve v mouce, pak je protáhněte vajíčkem a obalte ve strouhance. Smažte z obou stran dozlatova. Podávejte se skrojky citronu a polníčkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty