×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Domácí rybí karbanátky

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Domácí rybí karbanátky

Co budete potřebovat

700 g brambor
600 ml mléka
sůl
pepř
800 g tresky nebo mořské štiky

Jak na to?

1. Brambory vařte 15–20 minut doměkka. Mezitím vlijte mléko do pánve s vyšším okrajem, osolte a opepřete a přiveďte téměř k varu. Poté do mléka vložte rybu a na mírném plameni vařte 5–10 minut, dokud se nezačne rozpadávat na jednotlivé plátky. Rybu vyjmete z mléka a osušte ji, mléko vylijte a pánev omyjte a osušte.
2. Brambory sceďte, dejte do pánve a na mírném plameni je nechte zaschnout. Pak je rozmačkejte šťouchadlem, přidejte k nim hořčici, majonézu nebo tatarku, jarní cibulku, kůru z citronu, petrželku a kousky ryby. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Pomoučenýma rukama udělejte z hmoty 8 karbanátku. Obalte je v trojobalu: nejprve v mouce, pak je protáhněte vajíčkem a obalte ve strouhance. Smažte z obou stran dozlatova. Podávejte se skrojky citronu a polníčkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí rybí karbanátky

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 5/2012
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

700 g brambor
600 ml mléka
sůl
pepř
800 g tresky nebo mořské štiky

Jak na to?

1. Brambory vařte 15–20 minut doměkka. Mezitím vlijte mléko do pánve s vyšším okrajem, osolte a opepřete a přiveďte téměř k varu. Poté do mléka vložte rybu a na mírném plameni vařte 5–10 minut, dokud se nezačne rozpadávat na jednotlivé plátky. Rybu vyjmete z mléka a osušte ji, mléko vylijte a pánev omyjte a osušte.
2. Brambory sceďte, dejte do pánve a na mírném plameni je nechte zaschnout. Pak je rozmačkejte šťouchadlem, přidejte k nim hořčici, majonézu nebo tatarku, jarní cibulku, kůru z citronu, petrželku a kousky ryby. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Pomoučenýma rukama udělejte z hmoty 8 karbanátku. Obalte je v trojobalu: nejprve v mouce, pak je protáhněte vajíčkem a obalte ve strouhance. Smažte z obou stran dozlatova. Podávejte se skrojky citronu a polníčkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty