×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí rajčatová omáčka
30 minut , Příloha , Snadné , Česká , Vegetariánské ,

Domácí rajčatová omáčka

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1–2 stroužky česneku
2x 400g plechovka krájených rajčat s česnekem a bazalkou
2 lžíce rajčatového pyré
100 ml červeného vína (nemusí být)
1 lžíce cukru
bazalkové listy
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli a asi 5 minut ji opékejte, přidejte česnek a opékejte, aby krásně zavoněl, přidejte konzervovaná rajčata, pyré a víno. Promíchejte, oslaďte a nechte probublávat, aby obsah zhoustl a teku­tina se značně zredukovala. Nakonec vmíchejte nasekanou bazalku a omáč­ku podle chuti osolte a opepřete.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Šmoulí cuketové placičky s tzatziky

    Vegetariánské 45 minut
  • Karlovarský knedlík

    Vegetariánské 45 minut
  • Smažené kapusty ke steaku

    Vegetariánské 30 minut