Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí pomerančová marmeláda
Albert logoAlbert logo
  • Domácí pomerančová marmeláda

Domácí pomerančová marmeláda

Domácí pomerančová marmeláda
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bez laktózy
Neplýtvání
Sladké džemy a polevy

Ingredience

Složení
4 porce
  • Pomeranč 1 kg
  • Cukr krupicový 1,4 kg
  • Sůl
  • Zázvor 5 cm
  • Skořice celá 2 ks
  • Badyán celý 2 ks
  • Agar 16 g
  • Pomeranč 1 kg
  • Cukr krupicový 1,4 kg
  • Sůl
  • Zázvor 5 cm
  • Skořice celá 2 ks
  • Badyán celý 2 ks
  • Agar 16 g

Příprava

1
Důkladně omyjte 1 kg pomerančů pomocí kartáčku v teplé vodě. Vložte je do velkého hrnce a zalijte vodou. Vařte, dokud pomeranče nezměknou a slupka nepůjde propíchnout špejlí. Trvá to zhruba 2 hodiny.
2
Pomeranče vyjměte z hrnce a nechte vychladnout. Tekutinu uchovejte. Pomeranče rozkrojte napůl, odstraňte všechna jadérka a nakrájejte na tenké proužky. Vše i se šťávou přendejte do hrnce. Zalijte 1,7 l tekutiny z vaření (pokud nemáte tekutiny dostatečné množství, přidejte vodu), přisypte 1,4 kg cukru, špetku soli, oloupaný, nastrouhaný zázvor, 2 svitky skořice a 2 hvězdičky badyánu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, přiveďte k varu a vařte 25 minut do ztuhnutí. Pět minut před koncem vaření přisypte 16 g agaru, promíchejte a nechte provařit.
3
Mezitím vypláchněte zavařovací sklenice i víčka vařící vodou a nechte okapat na čisté utěrce. Do lednice vložte čistý talířek na želírovací zkoušku. Když začne marmeláda houstnout, nalijte lžičkou kapku na připravený talířek. Pokud ihned tuhne, máte hotovo. V opačném případě ještě chvilku vařte a zkoušku opakujte.
4
Vyndejte skořici a badyán a vlijte marmeládu do sterilizovaných sklenic. Zavíčkujte a uchovejte v chladu. Podávejte tradičně na toustu s máslem, s palačinkami, lívanečky nebo přidejte do čaje. Ochutit pomerančovou marmeládou můžete také pikantní omáčky k drůbeži nebo rybám.
1
Důkladně omyjte 1 kg pomerančů pomocí kartáčku v teplé vodě. Vložte je do velkého hrnce a zalijte vodou. Vařte, dokud pomeranče nezměknou a slupka nepůjde propíchnout špejlí. Trvá to zhruba 2 hodiny.
2
Pomeranče vyjměte z hrnce a nechte vychladnout. Tekutinu uchovejte. Pomeranče rozkrojte napůl, odstraňte všechna jadérka a nakrájejte na tenké proužky. Vše i se šťávou přendejte do hrnce. Zalijte 1,7 l tekutiny z vaření (pokud nemáte tekutiny dostatečné množství, přidejte vodu), přisypte 1,4 kg cukru, špetku soli, oloupaný, nastrouhaný zázvor, 2 svitky skořice a 2 hvězdičky badyánu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, přiveďte k varu a vařte 25 minut do ztuhnutí. Pět minut před koncem vaření přisypte 16 g agaru, promíchejte a nechte provařit.
3
Mezitím vypláchněte zavařovací sklenice i víčka vařící vodou a nechte okapat na čisté utěrce. Do lednice vložte čistý talířek na želírovací zkoušku. Když začne marmeláda houstnout, nalijte lžičkou kapku na připravený talířek. Pokud ihned tuhne, máte hotovo. V opačném případě ještě chvilku vařte a zkoušku opakujte.
4
Vyndejte skořici a badyán a vlijte marmeládu do sterilizovaných sklenic. Zavíčkujte a uchovejte v chladu. Podávejte tradičně na toustu s máslem, s palačinkami, lívanečky nebo přidejte do čaje. Ochutit pomerančovou marmeládou můžete také pikantní omáčky k drůbeži nebo rybám.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.