Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí kližka s voňavým kořením
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí kližka s voňavým kořením
Hovězí kližka s voňavým kořením

Hovězí kližka s voňavým kořením

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Hovězí kližka 1,5 kg
  • Chilli paprička 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Olej slunečnicový
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Zázvor 100 g
  • Skořice celá 2 ks
  • Vývar hovězí 750 ml
  • Badyán celý 3 ks
  • Sojová omáčka 100 ml
  • Vinný ocet 100 ml
  • Batáty 1,5 kg
  • Med 2 plž
  • Koriandr čerstvý
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 100 g
  • Hovězí kližka 1,5 kg
  • Chilli paprička 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Olej slunečnicový
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Zázvor 100 g
  • Skořice celá 2 ks
  • Vývar hovězí 750 ml
  • Badyán celý 3 ks
  • Sojová omáčka 100 ml
  • Vinný ocet 100 ml
  • Batáty 1,5 kg
  • Med 2 plž
  • Koriandr čerstvý

Příprava

1
Maso nakrájejte na větší kostky, o hraně asi 5 cm. Zeleninu, zázvor a chilli papričky očistěte a pokrájejte na větší kousky.
2
Maso zprudka orestujte na rozpáleném oleji ze všech stran, vyjměte a do výpeku dejte zeleninu a koření, vše krátce opečte, maso vraťte do hrnce a zalijte vývarem, sójovou omáčkou, octem a medem.
3
Hrnec přiklopte, plamen stáhněte na minimum a nechte pomalu táhnout 3–3,5 hodiny.
4
Batáty oloupejte, uvařte doměkka, důkladně slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte na hladké pyré.
5
Hotové maso by mělo být měkké a mělo by mít tendenci se rozpadat. Opatrně ho vyjměte z hrnce a uchovejte v teple.
6
Omáčku v odkrytém hrnci zredukujte na hustší konzistenci a poté ji přeceďte. Batátové pyré nandejte na talíře, uprostřed vytvořte důlek, do něj naaranžujte porci masa a nalijte omáčku. Porce můžete ještě ozdobit čerstvým koriandrem.
1
Maso nakrájejte na větší kostky, o hraně asi 5 cm. Zeleninu, zázvor a chilli papričky očistěte a pokrájejte na větší kousky.
2
Maso zprudka orestujte na rozpáleném oleji ze všech stran, vyjměte a do výpeku dejte zeleninu a koření, vše krátce opečte, maso vraťte do hrnce a zalijte vývarem, sójovou omáčkou, octem a medem.
3
Hrnec přiklopte, plamen stáhněte na minimum a nechte pomalu táhnout 3–3,5 hodiny.
4
Batáty oloupejte, uvařte doměkka, důkladně slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte na hladké pyré.
5
Hotové maso by mělo být měkké a mělo by mít tendenci se rozpadat. Opatrně ho vyjměte z hrnce a uchovejte v teple.
6
Omáčku v odkrytém hrnci zredukujte na hustší konzistenci a poté ji přeceďte. Batátové pyré nandejte na talíře, uprostřed vytvořte důlek, do něj naaranžujte porci masa a nalijte omáčku. Porce můžete ještě ozdobit čerstvým koriandrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 14 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 14 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.