Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce olivového oleje AQ + na potření pečícího papíru
4 stroužky česneku, rozmelnené nožem
1 plechovka krájených rajčat s česnekem AQ
půl lžičky třtinového cukru
sůl, pepř
100 g špenátu AQ
2 chlazená pizza těsta
1 větší balení mozzarelly
2 hrsti černých oliv
2 vejce AQ

Postup přípravy

Připravte si domácí pizzu, která si vás získá svou chutí špenátu, česneku a výborných oliv.

1) Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi, pak na něm krátce prohřejte dva stroužky česneku, přidejte rajčata a zhruba půl lžičky třtinového cukru. Nechte alespoň 10 minut probublávat do zhoustnutí.

2) Osolte a opepřete podle chuti, nechte zchladnout.

3) V jiné pánvi rozpalte trochu olivového oleje, přidejte druhé dva stroužky česneku a nechte na něm pár minut zavadnout špenát. Osolte ho, opepřete a mírne vyždímejte.

4) Troubu předehřejte na 200°C.

5) Chlazená těsta rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do oválu, přendejte na plech vyložený pečícím papírem, lehce potřeným olejem.

6) Na oba korpusy dejte rajčatový základ, špenát, plátky mozzarelly a černé olivy.

7) Nakonec doprostřed každé pizzy rozklepněte vajíčko a dejte na 15 minut péct.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty