
Domácí pizza se špenátem a olivami
Postup přípravy
Připravte si domácí pizzu, která si vás získá svou chutí špenátu, česneku a výborných oliv.
1) Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi, pak na něm krátce prohřejte dva stroužky česneku, přidejte rajčata a zhruba půl lžičky třtinového cukru. Nechte alespoň 10 minut probublávat do zhoustnutí.
2) Osolte a opepřete podle chuti, nechte zchladnout.
3) V jiné pánvi rozpalte trochu olivového oleje, přidejte druhé dva stroužky česneku a nechte na něm pár minut zavadnout špenát. Osolte ho, opepřete a mírne vyždímejte.
4) Troubu předehřejte na 200°C.
5) Chlazená těsta rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do oválu, přendejte na plech vyložený pečícím papírem, lehce potřeným olejem.
6) Na oba korpusy dejte rajčatový základ, špenát, plátky mozzarelly a černé olivy.
7) Nakonec doprostřed každé pizzy rozklepněte vajíčko a dejte na 15 minut péct.