
Domácí pizza se špenátem a sýrem feta
Postup přípravy
Už jste někdy připravovali domácí pizzu? Je to velmi jednoduché. Vyzkoušejte náš recept na pizzu se špenátem, feta sýrem a grilovaným citronem.
Nejprve si připravte těsto:
1) Droždí, cukr a 2 lžíce vlahé vody promíchejte v míse a nechte 10 minut stát, aby se na povrchu začaly tvořit bublinky a vznikl kvásek.
2) Jogurt smíchejte v jiné míse s olejem.
3) Do velké zadělávací mísy vsypte mouku a sůl, pak postupně vmíchejte kvásek a jogurtovou směs a zadělejte těsto.
4) Překlopte ho na lehce pomoučenou pracovní plochu a zhruba 5 minut jej hněťte.
5) Pak těsto přendejte do čisté suché mísy a přetažené potravinářskou fólií ho nechte asi hodinu kynout.
6) Těsto rozdělte na půlky a z každé vyválejte obdélník o rozměrech asi 30 × 15 cm.
A jdeme na špenát:
7) Olej rozpalte v pánvi, přidejte česnek, citronovou kůru a špenát a opékejte 2–3 minuty.
A pečeme těsto:
8) Těsta potřete olejem a pod grilem pečte 3 minuty.
Jdeme do finále:
9) Pak navrch rozdělte špenátovou směs, mozzarellu, cibuli a sýr feta a pečte pod grilem další 3 minuty.