Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 lžičky citronové kůry
800 g špenátu
200 g mozzarelly
1 cibule
200 g sýru feta
2 citrony
Na těsto:
2 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky krupicového cukru
70 g bílého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
150 g hladké mouky
½ lžičky soli

Postup přípravy

Už jste někdy připravovali domácí pizzu? Je to velmi jednoduché. Vyzkoušejte náš recept na pizzu se špenátem, feta sýrem a grilovaným citronem.

Nejprve si připravte těsto:
1) Droždí, cukr a 2 lžíce vlahé vody promíchejte v míse a nechte 10 minut stát, aby se na povrchu začaly tvořit bublinky a vznikl kvásek.
2) Jogurt smíchejte v jiné míse s olejem.
3) Do velké zadělávací mísy vsypte mouku a sůl, pak postupně vmíchejte kvásek a jogurtovou směs a zadělejte těsto.
4) Překlopte ho na lehce pomoučenou pracovní plochu a zhruba 5 minut jej hněťte.
5) Pak těsto přendejte do čisté suché mísy a přetažené potravinářskou fólií ho nechte asi hodinu kynout.
6) Těsto rozdělte na půlky a z každé vyválejte obdélník o rozměrech asi 30 × 15 cm.

A jdeme na špenát:
7) Olej rozpalte v pánvi, přidejte česnek, citronovou kůru a špenát a opékejte 2–3 minuty.

A pečeme těsto:
8) Těsta potřete olejem a pod grilem pečte 3 minuty.

Jdeme do finále:
9) Pak navrch rozdělte špenátovou směs, mozzarellu, cibuli a sýr feta a pečte pod grilem další 3 minuty.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty