Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku, nasekané najemno
sůl, hrubá sůl
mák na posypání
máslo na potření
Na těsto:
300 g hladké mouky + na pomoučení
1 lžička soli
1 lžička instantního droždí
1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Pizza těsto zvládnete hravě. Co kdybyste si ale místo pizzy upekli domácí pečivo?

1) Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a droždí, udělejte důlek a do něj nalijte 200 ml teplé vody a olivový olej.

2) Vařečkou míchejte tak dlouho, abyste získali hladké, pružné těsto. To pak ještě prohněťte na pomoučeném válu.

3) Z těsta nadělejte zhruba 14 malých bochánků, každý vyválejte do válečku, chytněte ho za oba konce a udělejte klasický jednoduchý uzel.

4) Troubu předehřejte na 190 °C, uzly dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete lžící olivového oleje, polovinu posypte solí, polovinu mákem a pečte 15 až 20 minut.

5) Mezitím v rendlíčku zahřejte zbylý olej, přidejte česnek a 3 až 5 minut opékejte. Upečené pečivo se solí potírejte česnekovým olejem, makové máslem.

Pomohl vám recept?
17hodnocení4

Další videorecepty