
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Postup přípravy
Pizza těsto zvládnete hravě. Co kdybyste si ale místo pizzy upekli domácí pečivo?
1) Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a droždí, udělejte důlek a do něj nalijte 200 ml teplé vody a olivový olej.
2) Vařečkou míchejte tak dlouho, abyste získali hladké, pružné těsto. To pak ještě prohněťte na pomoučeném válu.
3) Z těsta nadělejte zhruba 14 malých bochánků, každý vyválejte do válečku, chytněte ho za oba konce a udělejte klasický jednoduchý uzel.
4) Troubu předehřejte na 190 °C, uzly dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete lžící olivového oleje, polovinu posypte solí, polovinu mákem a pečte 15 až 20 minut.
5) Mezitím v rendlíčku zahřejte zbylý olej, přidejte česnek a 3 až 5 minut opékejte. Upečené pečivo se solí potírejte česnekovým olejem, makové máslem.