×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Domácí pečivo z těsta na pizzu

Další recepty a články

Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí

Domácí pečivo z těsta na pizzu

Tip do kuchyně

 

Domácí pečivo z těsta na pizzu podávejte například k lehkému salátu caprese.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku, nasekané najemno
sůl, hrubá sůl
mák na posypání
máslo na potření
Na těsto:
300 g hladké mouky + na pomoučení
1 lžička soli
1 lžička instantního droždí
1 lžíce olivového oleje

Jak na to?

Pizza těsto zvládnete hravě. Co kdybyste si ale místo pizzy upekli domácí pečivo?

1) Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a droždí, udělejte důlek a do něj nalijte 200 ml teplé vody a olivový olej.

2) Vařečkou míchejte tak dlouho, abyste získali hladké, pružné těsto. To pak ještě prohněťte na pomoučeném válu.

3) Z těsta nadělejte zhruba 14 malých bochánků, každý vyválejte do válečku, chytněte ho za oba konce a udělejte klasický jednoduchý uzel.

4) Troubu předehřejte na 190 °C, uzly dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete lžící olivového oleje, polovinu posypte solí, polovinu mákem a pečte 15 až 20 minut.

5) Mezitím v rendlíčku zahřejte zbylý olej, přidejte česnek a 3 až 5 minut opékejte. Upečené pečivo se solí potírejte česnekovým olejem, makové máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí pečivo z těsta na pizzu

Příloha Snadné Italská Pečení Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Domácí pečivo z těsta na pizzu podávejte například k lehkému salátu caprese.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku, nasekané najemno
sůl, hrubá sůl
mák na posypání
máslo na potření
Na těsto:
300 g hladké mouky + na pomoučení
1 lžička soli
1 lžička instantního droždí
1 lžíce olivového oleje

Jak na to?

Pizza těsto zvládnete hravě. Co kdybyste si ale místo pizzy upekli domácí pečivo?

1) Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a droždí, udělejte důlek a do něj nalijte 200 ml teplé vody a olivový olej.

2) Vařečkou míchejte tak dlouho, abyste získali hladké, pružné těsto. To pak ještě prohněťte na pomoučeném válu.

3) Z těsta nadělejte zhruba 14 malých bochánků, každý vyválejte do válečku, chytněte ho za oba konce a udělejte klasický jednoduchý uzel.

4) Troubu předehřejte na 190 °C, uzly dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete lžící olivového oleje, polovinu posypte solí, polovinu mákem a pečte 15 až 20 minut.

5) Mezitím v rendlíčku zahřejte zbylý olej, přidejte česnek a 3 až 5 minut opékejte. Upečené pečivo se solí potírejte česnekovým olejem, makové máslem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí

Inspirujte se podobnými recepty