Domácí žampionová pizza na pánvi
Ingredience
175 g | hladké mouky BASIC |
1 | lžička kypřicího prášku |
sůl a velká špetka drceného chilli | |
2 | lžičky oleje BASIC + na smažení |
1 | stroužek česneku, na plátky |
2 | snítky rozmarýnu , lístky nasekané |
150 g | žampionů , na plátky |
85 g | smetanového sýra |
1 | vejce |
Postup přípravy
Pizzu má rád snad každý. Věřili byste, že si ji můžete připravit dokonce i na pánvi?
Nejprve si připravte domácí těsto:
1) V míse míchejte mouku s kypřicím práškem, solí a 2 lžičkami oleje.
2) Přilijte 85–100 ml vody a vypracujte hladké těsto. Přikryjte ho fólií a odložte stranou.
Pokračujte s dalšími surovinami:
3) V pánvi o průměru 22 cm rozehřejte trochu oleje. Opečte na něm krátce česnek a rozmarýn.
4) Přidejte houby a opékejte je, až zezlátnou a změknou. Osolte a odložte na talíř.
Jdeme do finále:
5) Těsto vytvarujte na tenkou placku o průměru 22 cm. Vložte ji do pánve a opékejte 4 až 5 minut z obou stran.
6) Na placku nasypejte sýr a houby, doprostřed rozklepněte vejce a osolte ho.
7) Pánev dejte na 3 až 4 minuty pod gril nebo do rozpálené trouby; bílek by měl ztuhnout a žloutek zůstat tekutý. Posypte chilli a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY