Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí pažitkové žervé

Domácí pažitkové žervé

V jednoduchosti je půvab a o jídle to platí dvojnásob. Tato prostá venkovská dobrota zasytí a vsadíme se, že nejednomu strávníkovi přivolá i vzpomínky na prázdniny na venkově.

Ingredience

500 g bílého jogurtu
200 ml 30% smetany
sůl
100 g másla
svazek pažitky
800 g brambor

Postup přípravy

Jogurt smíchejte se smetanou a vyklopte do cedníku vyloženého čistým plátýnkem nebo látkovou utěrkou. Položte ho nad misku a nechte 36 hodin při pokojové teplotě odkapávat syrovátku. Přibližně v polovině času můžete hmotu trochu stisknout a zavázat plátno do balíčku.
Vzniklé žervé posolte a utřete se změklým máslem, pak vmíchejte nakrájenou pažitku. Podávejte s uvařenými bramborami.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty