Domácí pažitkové žervé
Co budete potřebovat
Jak na to?
Jogurt smíchejte se smetanou a vyklopte do cedníku vyloženého čistým plátýnkem nebo látkovou utěrkou. Položte ho nad misku a nechte 36 hodin při pokojové teplotě odkapávat syrovátku. Přibližně v polovině času můžete hmotu trochu stisknout a zavázat plátno do balíčku.
Vzniklé žervé posolte a utřete se změklým máslem, pak vmíchejte nakrájenou pažitku. Podávejte s uvařenými bramborami.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí pažitkové žervé
Co budete potřebovat
Jak na to?
Jogurt smíchejte se smetanou a vyklopte do cedníku vyloženého čistým plátýnkem nebo látkovou utěrkou. Položte ho nad misku a nechte 36 hodin při pokojové teplotě odkapávat syrovátku. Přibližně v polovině času můžete hmotu trochu stisknout a zavázat plátno do balíčku.
Vzniklé žervé posolte a utřete se změklým máslem, pak vmíchejte nakrájenou pažitku. Podávejte s uvařenými bramborami.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio