
Domácí pažitkové žervé
V jednoduchosti je půvab a o jídle to platí dvojnásob. Tato prostá venkovská dobrota zasytí a vsadíme se, že nejednomu strávníkovi přivolá i vzpomínky na prázdniny na venkově.
Postup přípravy
Jogurt smíchejte se smetanou a vyklopte do cedníku vyloženého čistým plátýnkem nebo látkovou utěrkou. Položte ho nad misku a nechte 36 hodin při pokojové teplotě odkapávat syrovátku. Přibližně v polovině času můžete hmotu trochu stisknout a zavázat plátno do balíčku.
Vzniklé žervé posolte a utřete se změklým máslem, pak vmíchejte nakrájenou pažitku. Podávejte s uvařenými bramborami.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod