×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí nudle s mákem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Domácí nudle s mákem

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
5 vajec
sůl
voda
6 lžic mletého máku
6 lžic moučkového cukru
80 g másla

Jak na to?

1. Na vál nasypu všechnu mouku, udělám v ní důlek a rozklepnu do něj všechna vajíčka. Osolím a nejprve vidličkou promíchám.
2. Těsto pak zpracovávám rukama, dlouze a pečlivě. Pokud je třeba, přidám trochu vody, ale těsto musí zůstat přiměřeně tuhé. Nakonec ho zabalím do alobalu (aby neokoralo) a nechám půl hodiny odpočívat.
3. Odpočinuté těsto rozválím – začínám od středu do krajů – na velmi tenkou placku, přibližně milimetr silnou. Placku přehnu z každé strany do středu, obě poloviny pak znovu přeložím do středu a nakonec na sebe naložím obě poloviny.
4. Krájím ostrým nožem asi centimetrové pruhy, Nechám je trochu oschnout a pak vařím v osolené vodě. Nudle rozdělím na talíř, posypu je mákem smíchaným s cukrem a poliju rozpuštěným máslem.
Tip - Kromě nudli se dá z těsta tvarovat mnoho jiných těstovin. Takhle si svátečně vyrábím třeba i flíčky. Velmi podobně připravuju i závařky do polévky - vlasové nudle nebo drobení. Jen místo hladké mouky dávám hrubou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí nudle s mákem

Hlavní chod Náročné Česká Sladká jídla Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
5 vajec
sůl
voda
6 lžic mletého máku
6 lžic moučkového cukru
80 g másla

Jak na to?

1. Na vál nasypu všechnu mouku, udělám v ní důlek a rozklepnu do něj všechna vajíčka. Osolím a nejprve vidličkou promíchám.
2. Těsto pak zpracovávám rukama, dlouze a pečlivě. Pokud je třeba, přidám trochu vody, ale těsto musí zůstat přiměřeně tuhé. Nakonec ho zabalím do alobalu (aby neokoralo) a nechám půl hodiny odpočívat.
3. Odpočinuté těsto rozválím – začínám od středu do krajů – na velmi tenkou placku, přibližně milimetr silnou. Placku přehnu z každé strany do středu, obě poloviny pak znovu přeložím do středu a nakonec na sebe naložím obě poloviny.
4. Krájím ostrým nožem asi centimetrové pruhy, Nechám je trochu oschnout a pak vařím v osolené vodě. Nudle rozdělím na talíř, posypu je mákem smíchaným s cukrem a poliju rozpuštěným máslem.
Tip - Kromě nudli se dá z těsta tvarovat mnoho jiných těstovin. Takhle si svátečně vyrábím třeba i flíčky. Velmi podobně připravuju i závařky do polévky - vlasové nudle nebo drobení. Jen místo hladké mouky dávám hrubou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Inspirujte se podobnými recepty