Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 konzerva tuňáka
lžíce majonézy
4 pláty řasy nori
1–2 okurky
Suši rýže:
400 g suši rýže
80 ml suši octa
2 lžíce krupicového
cukru
½ lžičky soli

Postup přípravy

Maki sushi patří k nejoblíbenějším druhům sushi na světě. Už jste vyzkoušeli tento recept s tuňákem a okurkou?

Nejprve si uvařte sushi rýži:
1) Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
2) Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.
3) Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
4) Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo.
5) Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.
6) Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.

A jdeme na samotné sushi:
7) Tuňáka a majonézu smíchejte v misce.
8) Na jeden plát nori, položený na bambusové podložce, pečlivě a rovnoměrně rozvrstvěte ¼ rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou.
9) Na protilehlý okraj dejte ¼ tuňákové směsi a ¼ okurky pokrájené na špalíky.
10) Pomocí podložky sushii zarolujte.
11) Zopakujte se zbylými ingrediencemi, a pak každou rolku nakrájejte na 4 kolečka.

Pomohl vám recept?
29hodnocení4

Další videorecepty