1
Kuřecí stehna dobře opláchněte pod studenou vodou. Pro bohatší chuť můžete stehna před vařením péct v troubě na 200 °C. Kuřecí stehna rozložte na plech s pečicím papírem a pečte je přibližně 30 minut.
2
Mrkev, cibuli a celer oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kusy.
3
Vložte kuřecí stehna do hrnce a přidejte nakrájenou zeleninu. Zalijte vodou tak, aby byly všechny ingredience ponořené (cca 1–1,5 litru), a přiveďte k varu.
4
Jakmile vývar začne vřít, snižte plamen na minimum. Odstraňte pěnu, která se tvoří na povrchu, pomocí lžíce. Vývar nechte jemně probublávat po dobu 2–3 hodin, dlouhé a pomalé vaření zajišťuje, že se všechny živiny a chutě uvolní do vývaru. Poté ho sceďte přes jemné síto nebo gázu do čistého hrnce. Nechte vychladnout a skladujte v lednici. Před použitím odstraňte tuk, který se vytvoří na povrchu. Pro miminka vývar nesolte ani nepřidávejte žádné koření.
1
Kuřecí stehna dobře opláchněte pod studenou vodou. Pro bohatší chuť můžete stehna před vařením péct v troubě na 200 °C. Kuřecí stehna rozložte na plech s pečicím papírem a pečte je přibližně 30 minut.
2
Mrkev, cibuli a celer oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kusy.
3
Vložte kuřecí stehna do hrnce a přidejte nakrájenou zeleninu. Zalijte vodou tak, aby byly všechny ingredience ponořené (cca 1–1,5 litru), a přiveďte k varu.
4
Jakmile vývar začne vřít, snižte plamen na minimum. Odstraňte pěnu, která se tvoří na povrchu, pomocí lžíce. Vývar nechte jemně probublávat po dobu 2–3 hodin, dlouhé a pomalé vaření zajišťuje, že se všechny živiny a chutě uvolní do vývaru. Poté ho sceďte přes jemné síto nebo gázu do čistého hrnce. Nechte vychladnout a skladujte v lednici. Před použitím odstraňte tuk, který se vytvoří na povrchu. Pro miminka vývar nesolte ani nepřidávejte žádné koření.