
Domácí kuřecí vývar

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Pro děti
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Kuřecí stehna BIO 250 g
- Cibule BIO 1 ks
- Mrkev BIO 1 ks
- Řapíkatý celer BIO 1 řap.
- Voda 1 l
- Kuřecí stehna BIO 250 g
- Cibule BIO 1 ks
- Mrkev BIO 1 ks
- Řapíkatý celer BIO 1 řap.
- Voda 1 l
Příprava
- 1Kuřecí stehna dobře opláchněte pod studenou vodou. Pro bohatší chuť můžete stehna před vařením péct v troubě na 200 °C. Kuřecí stehna rozložte na plech s pečicím papírem a pečte je přibližně 30 minut.
- 2Mrkev, cibuli a celer oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kusy.
- 3Vložte kuřecí stehna do hrnce a přidejte nakrájenou zeleninu. Zalijte vodou tak, aby byly všechny ingredience ponořené (cca 1–1,5 litru), a přiveďte k varu.
- 4Jakmile vývar začne vřít, snižte plamen na minimum. Odstraňte pěnu, která se tvoří na povrchu, pomocí lžíce. Vývar nechte jemně probublávat po dobu 2–3 hodin, dlouhé a pomalé vaření zajišťuje, že se všechny živiny a chutě uvolní do vývaru. Poté ho sceďte přes jemné síto nebo gázu do čistého hrnce. Nechte vychladnout a skladujte v lednici. Před použitím odstraňte tuk, který se vytvoří na povrchu. Pro miminka vývar nesolte ani nepřidávejte žádné koření.
- 1Kuřecí stehna dobře opláchněte pod studenou vodou. Pro bohatší chuť můžete stehna před vařením péct v troubě na 200 °C. Kuřecí stehna rozložte na plech s pečicím papírem a pečte je přibližně 30 minut.
- 2Mrkev, cibuli a celer oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kusy.
- 3Vložte kuřecí stehna do hrnce a přidejte nakrájenou zeleninu. Zalijte vodou tak, aby byly všechny ingredience ponořené (cca 1–1,5 litru), a přiveďte k varu.
- 4Jakmile vývar začne vřít, snižte plamen na minimum. Odstraňte pěnu, která se tvoří na povrchu, pomocí lžíce. Vývar nechte jemně probublávat po dobu 2–3 hodin, dlouhé a pomalé vaření zajišťuje, že se všechny živiny a chutě uvolní do vývaru. Poté ho sceďte přes jemné síto nebo gázu do čistého hrnce. Nechte vychladnout a skladujte v lednici. Před použitím odstraňte tuk, který se vytvoří na povrchu. Pro miminka vývar nesolte ani nepřidávejte žádné koření.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Fazole jsou skvělým zdrojem proteinu a důležitých živin. Když fazole předem důkladně namočíte a poté je zkombinujete s vývarem z kostí, připravíte pro bříško miminka velmi dobře stravitelný a velmi nutričně hodnotný pokrm.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.