ReceptyZeleninová polévka s noky
Albert logoAlbert logo
  • Zeleninová polévka s noky

Zeleninová polévka s noky

Zeleninová polévka s noky
Velmi snadné
16-30 minut
1/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Pórek 1 ks
  • Mrkev BIO 1 ks
  • Cibule BIO 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Pohanková krupice BIO 200 g
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Voda 1,2 l
  • Vejce BIO 2 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Pepř
  • Sůl
  • Mix salátový - mrkev, bílé zelí, celer a řepa 200 g
  • Pórek 1 ks
  • Mrkev BIO 1 ks
  • Cibule BIO 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Pohanková krupice BIO 200 g
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Voda 1,2 l
  • Vejce BIO 2 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Pepř
  • Sůl
  • Mix salátový - mrkev, bílé zelí, celer a řepa 200 g

Příprava

1
Pórek omyjte a ½ nakrájejte na kolečka a dejte stranou. Zbývající pórek, cibuli, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na menší tenké kousky. Zeleninu vložte do hrnce, přidejte kuličky nového koření, bobkový list, zalijte 1,2 l vody a přidejte kostku zeleninového bujónu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte přibližně 15 minut.
2
Mezitím v misce smíchejte 200 g pohankové krupice, 2 vejce, hrst omyté, nasekané hladkolisté petržele, 2 lžíce vody a špetku soli. Prohněťte těsto, ze kterého tvarujte kuličky o průměru asi 3 cm. Pokud je těsto lepivé, použijte lehce pomoučněné ruce.
3
Po 15 minutách vývar sceďte, zeleninu odložte stranou. Vývar vraťte do hrnce, osolte, opepřete a opět přiveďte k varu. Pohankové noky vložte do vroucího vývaru a vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
4
Do polévky přidejte kolečka čerstvého pórku, nudličky mrkve a salátový mix. Krátce prohřejte, rozdělte do misek a ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.
1
Pórek omyjte a ½ nakrájejte na kolečka a dejte stranou. Zbývající pórek, cibuli, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na menší tenké kousky. Zeleninu vložte do hrnce, přidejte kuličky nového koření, bobkový list, zalijte 1,2 l vody a přidejte kostku zeleninového bujónu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte přibližně 15 minut.
2
Mezitím v misce smíchejte 200 g pohankové krupice, 2 vejce, hrst omyté, nasekané hladkolisté petržele, 2 lžíce vody a špetku soli. Prohněťte těsto, ze kterého tvarujte kuličky o průměru asi 3 cm. Pokud je těsto lepivé, použijte lehce pomoučněné ruce.
3
Po 15 minutách vývar sceďte, zeleninu odložte stranou. Vývar vraťte do hrnce, osolte, opepřete a opět přiveďte k varu. Pohankové noky vložte do vroucího vývaru a vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
4
Do polévky přidejte kolečka čerstvého pórku, nudličky mrkve a salátový mix. Krátce prohřejte, rozdělte do misek a ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 22.04.2025 do 27.04.2025

Platný ještě 14 dní

Od 22.04.2025 do 04.05.2025

Platný ještě 7 dní

Od 22.04.2025 do 27.04.2025

Platný ještě 14 dní

Od 22.04.2025 do 04.05.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.