1
Pórek omyjte a ½ nakrájejte na kolečka a dejte stranou. Zbývající pórek, cibuli, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na menší tenké kousky. Zeleninu vložte do hrnce, přidejte kuličky nového koření, bobkový list, zalijte 1,2 l vody a přidejte kostku zeleninového bujónu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte přibližně 15 minut.
2
Mezitím v misce smíchejte 200 g pohankové krupice, 2 vejce, hrst omyté, nasekané hladkolisté petržele, 2 lžíce vody a špetku soli. Prohněťte těsto, ze kterého tvarujte kuličky o průměru asi 3 cm. Pokud je těsto lepivé, použijte lehce pomoučněné ruce.
3
Po 15 minutách vývar sceďte, zeleninu odložte stranou. Vývar vraťte do hrnce, osolte, opepřete a opět přiveďte k varu. Pohankové noky vložte do vroucího vývaru a vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
4
Do polévky přidejte kolečka čerstvého pórku, nudličky mrkve a salátový mix. Krátce prohřejte, rozdělte do misek a ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.
1
Pórek omyjte a ½ nakrájejte na kolečka a dejte stranou. Zbývající pórek, cibuli, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na menší tenké kousky. Zeleninu vložte do hrnce, přidejte kuličky nového koření, bobkový list, zalijte 1,2 l vody a přidejte kostku zeleninového bujónu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte přibližně 15 minut.
2
Mezitím v misce smíchejte 200 g pohankové krupice, 2 vejce, hrst omyté, nasekané hladkolisté petržele, 2 lžíce vody a špetku soli. Prohněťte těsto, ze kterého tvarujte kuličky o průměru asi 3 cm. Pokud je těsto lepivé, použijte lehce pomoučněné ruce.
3
Po 15 minutách vývar sceďte, zeleninu odložte stranou. Vývar vraťte do hrnce, osolte, opepřete a opět přiveďte k varu. Pohankové noky vložte do vroucího vývaru a vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
4
Do polévky přidejte kolečka čerstvého pórku, nudličky mrkve a salátový mix. Krátce prohřejte, rozdělte do misek a ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.