Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí jahodové taštičky s tvarohem

Domácí jahodové taštičky s tvarohem

Ingredience

200 ml polotučného mléka
350 g hladké mouky
sůl
100 g másla
1 vejce
300 g jahod NP Bio
200 g měkkého tvarohu
1 lžička cukru moučky
1 lžička vanilkového extraktu
150 g řeckého jogurtu
1 hrst mikrobylinek – ředkvička

Postup přípravy

1. Zahřejte 200 ml mléka asi na 40 °C. Na vál prosejte 350 g hladké mouky, přidejte špetku soli, 30 g másla a vejce. Pomalu přilévejte vlažné mléko a začněte vše postupně hníst na těsto. Po 5 minutách byste měli mít elastické hladké těsto.

2. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Půlku rozválejte na 3 mm silnou placku. Pomocí vykrajovátka vykrojte 7 cm široká kolečka. Stejný postup udělejte i s druhou polovinou těsta.

3. Opláchněte 250 g jahod a nakrájejte je na poloviny a ty na plátky a dejte stranou. V misce smíchejte 200 g tvarohu, 1 lžičku cukru moučky a lžičku vanilkového extraktu. Doprostřed každého kolečka dejte lžičku tvarohové náplně a navrch plátek jahody. Okraje vykrojených taštiček pomažte vodou. Kolečko přehněte napůl tak, aby vám vznikla půlkruhová taštička. Okraje dobře přitiskněte k sobě, aby nevytekla žádná náplň. Těsto můžete mezi dvěma prsty trochu natáhnout a přeložit, aby vám vznikl ozdobný okraj.

4. Taštičky postupně vařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě 2 minuty. Uvařené taštičky dejte stranou okapat.

5. Zbylých 70 g másla rozpusťte v kastrolku. Taštičky servírujte na talíře, přelijte rozpuštěným máslem, pokapejte jogurtem, ozdobte zbylými jahodami a mikrobylinkami.

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty