Domácí jahodové taštičky s tvarohem
Ingredience
200 ml | polotučného mléka |
350 g | hladké mouky |
sůl | |
100 g | másla |
1 | vejce |
300 g | jahod NP Bio |
200 g | měkkého tvarohu |
1 | lžička cukru moučky |
1 | lžička vanilkového extraktu |
150 g | řeckého jogurtu |
1 | hrst mikrobylinek – ředkvička |
Postup přípravy
1. Zahřejte 200 ml mléka asi na 40 °C. Na vál prosejte 350 g hladké mouky, přidejte špetku soli, 30 g másla a vejce. Pomalu přilévejte vlažné mléko a začněte vše postupně hníst na těsto. Po 5 minutách byste měli mít elastické hladké těsto.
2. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Půlku rozválejte na 3 mm silnou placku. Pomocí vykrajovátka vykrojte 7 cm široká kolečka. Stejný postup udělejte i s druhou polovinou těsta.
3. Opláchněte 250 g jahod a nakrájejte je na poloviny a ty na plátky a dejte stranou. V misce smíchejte 200 g tvarohu, 1 lžičku cukru moučky a lžičku vanilkového extraktu. Doprostřed každého kolečka dejte lžičku tvarohové náplně a navrch plátek jahody. Okraje vykrojených taštiček pomažte vodou. Kolečko přehněte napůl tak, aby vám vznikla půlkruhová taštička. Okraje dobře přitiskněte k sobě, aby nevytekla žádná náplň. Těsto můžete mezi dvěma prsty trochu natáhnout a přeložit, aby vám vznikl ozdobný okraj.
4. Taštičky postupně vařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě 2 minuty. Uvařené taštičky dejte stranou okapat.
5. Zbylých 70 g másla rozpusťte v kastrolku. Taštičky servírujte na talíře, přelijte rozpuštěným máslem, pokapejte jogurtem, ozdobte zbylými jahodami a mikrobylinkami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY