×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí hovězí polévka

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Domácí hovězí polévka

Co budete potřebovat

400 g hovězího předního AQ
1 cibule, přepůlená bouquet garni (svazek bylin: bobkový list, libeček a tymián)
2 větší mrkve, kousek celeru
3 kuličky pepře a 3 nového koření
2 lžíce másla
hrst nudlí a petrželka na ozdobu

Jak na to?

1.Hovězí maso dejte do hrnce, zalijte dvěma litry studené vody, přidejte oloupanou, přepůlenou cibuli, svazek bylinek, 1 oloupanou a přepůlenou mrkev, celer, pepř i nové koření a přiveďte k varu. Pomalu vařte dvě hodiny, aby maso úplně změklo.
2.Maso vyjměte, nechte mírně zchladnout a pak jej oberte a nakrájejte. Cibuli, bylinky i mrkev vyhoďte. Celer pokrájejte na malé kostičky. Vývar přelijte přes cedník vyložený namočenou a vyždímanou utěrkou – bude zcela čirý. Druhou mrkev nastrouhejte nahrubo a osmahněte ji na másle do zkřehnutí. Pak ji spolu s masem a ce­lerem přidejte do polévky. Přiveďte k varu, vhoďte nudle a povařte je do změknutí. Ozdobte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí hovězí polévka

Polévka Velmi snadné Vaření Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

400 g hovězího předního AQ
1 cibule, přepůlená bouquet garni (svazek bylin: bobkový list, libeček a tymián)
2 větší mrkve, kousek celeru
3 kuličky pepře a 3 nového koření
2 lžíce másla
hrst nudlí a petrželka na ozdobu

Jak na to?

1.Hovězí maso dejte do hrnce, zalijte dvěma litry studené vody, přidejte oloupanou, přepůlenou cibuli, svazek bylinek, 1 oloupanou a přepůlenou mrkev, celer, pepř i nové koření a přiveďte k varu. Pomalu vařte dvě hodiny, aby maso úplně změklo.
2.Maso vyjměte, nechte mírně zchladnout a pak jej oberte a nakrájejte. Cibuli, bylinky i mrkev vyhoďte. Celer pokrájejte na malé kostičky. Vývar přelijte přes cedník vyložený namočenou a vyždímanou utěrkou – bude zcela čirý. Druhou mrkev nastrouhejte nahrubo a osmahněte ji na másle do zkřehnutí. Pak ji spolu s masem a ce­lerem přidejte do polévky. Přiveďte k varu, vhoďte nudle a povařte je do změknutí. Ozdobte petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty