×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí hovězí polévka

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Domácí hovězí polévka

Co budete potřebovat

400 g hovězího předního AQ
1 cibule, přepůlená bouquet garni (svazek bylin: bobkový list, libeček a tymián)
2 větší mrkve, kousek celeru
3 kuličky pepře a 3 nového koření
2 lžíce másla
hrst nudlí a petrželka na ozdobu

Jak na to?

1.Hovězí maso dejte do hrnce, zalijte dvěma litry studené vody, přidejte oloupanou, přepůlenou cibuli, svazek bylinek, 1 oloupanou a přepůlenou mrkev, celer, pepř i nové koření a přiveďte k varu. Pomalu vařte dvě hodiny, aby maso úplně změklo.
2.Maso vyjměte, nechte mírně zchladnout a pak jej oberte a nakrájejte. Cibuli, bylinky i mrkev vyhoďte. Celer pokrájejte na malé kostičky. Vývar přelijte přes cedník vyložený namočenou a vyždímanou utěrkou – bude zcela čirý. Druhou mrkev nastrouhejte nahrubo a osmahněte ji na másle do zkřehnutí. Pak ji spolu s masem a ce­lerem přidejte do polévky. Přiveďte k varu, vhoďte nudle a povařte je do změknutí. Ozdobte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí hovězí polévka

Polévka Velmi snadné Vaření Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

400 g hovězího předního AQ
1 cibule, přepůlená bouquet garni (svazek bylin: bobkový list, libeček a tymián)
2 větší mrkve, kousek celeru
3 kuličky pepře a 3 nového koření
2 lžíce másla
hrst nudlí a petrželka na ozdobu

Jak na to?

1.Hovězí maso dejte do hrnce, zalijte dvěma litry studené vody, přidejte oloupanou, přepůlenou cibuli, svazek bylinek, 1 oloupanou a přepůlenou mrkev, celer, pepř i nové koření a přiveďte k varu. Pomalu vařte dvě hodiny, aby maso úplně změklo.
2.Maso vyjměte, nechte mírně zchladnout a pak jej oberte a nakrájejte. Cibuli, bylinky i mrkev vyhoďte. Celer pokrájejte na malé kostičky. Vývar přelijte přes cedník vyložený namočenou a vyždímanou utěrkou – bude zcela čirý. Druhou mrkev nastrouhejte nahrubo a osmahněte ji na másle do zkřehnutí. Pak ji spolu s masem a ce­lerem přidejte do polévky. Přiveďte k varu, vhoďte nudle a povařte je do změknutí. Ozdobte petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Inspirujte se podobnými recepty