
Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou

Snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Klobása vinná 800 g
- Cibule 3 ks
- Olej slunečnicový 3 plž
- Sůl
- Cukr krupicový 2 plž
- Bílé víno 100 ml
- Balzamikový ocet 2 plž
- Tymián sušený 1,5 člž
- Šalvěj čerstvá
- Citronová kůra 1 ks
- Vaječný bílek 1 ks
- Špenát čerstvý
- Olej řepkový
- Česnek 2 strouž.
- Hamburgerová bulka
- Klobása vinná 800 g
- Cibule 3 ks
- Olej slunečnicový 3 plž
- Sůl
- Cukr krupicový 2 plž
- Bílé víno 100 ml
- Balzamikový ocet 2 plž
- Tymián sušený 1,5 člž
- Šalvěj čerstvá
- Citronová kůra 1 ks
- Vaječný bílek 1 ks
- Špenát čerstvý
- Olej řepkový
- Česnek 2 strouž.
- Hamburgerová bulka
Příprava
- 1Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.
- 2Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.
- 3Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.
- 4Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.
- 5Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.
- 6V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.
- 7Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.
- 1Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.
- 2Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.
- 3Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.
- 4Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.
- 5Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.
- 6V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.
- 7Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.